Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μαύρο καλοκαίρι για την Ελλάδα προβλέπουν Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες

Μαύρο καλοκαίρι για την Ελλάδα προβλέπουν Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.01.2013 | 15:43

Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση που δημιούργησαν τα αρνητικά για τη χώρα πρωτοσέλιδα, εκτιμούν 72% των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων. Αν προσθέσει κανείς σε αυτό και το γεγονός ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις βάζουν κι αυτές το λιθαράκι τους, τότε τα πράγματα φαντάζουν δυσοίωνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που έγινε μεταξύ 235 στελεχών του τουριστικού κλάδου και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Die Welt» και στην ενημερωτική ιστοσελίδα «FinanzNachrichten.de» το 54% των ερωτηθέντων προβλέπουν ακόμη ότι οι Γερμανοί τουρίστες θα αποφύγουν την Ελλάδα, φοβούμενοι απεργίες και διαδηλώσεις.

45% πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα καταστεί εκ νέου ελκυστικός τουριστικός προορισμός. Θετικότερες είναι πάντως οι προβλέψεις για την Κύπρο, με 21% να εκτιμούν ότι θα καταρρεύσει η τουριστική βιομηχανία της χώρας, αλλά και 63% να θεωρούν ότι η Κύπρος δεν θα έχει την τύχη της Ελλάδας.

Οι ίδιοι επιχειρηματίες ωστόσο, σε ποσοστό 72%, εμφανίζονται αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας και σε ποσοστό 76% προβλέπουν ότι οι Γερμανοί δεν θα περιορίσουν τα έξοδα για τις δαπάνες των ταξιδιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η τρομοκρατία βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό

   Διαδώστε αυτό το άρθρο