Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μαύρο καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό – Πτώση 11,9% στα έσοδα – “Κανόνια” από βρετανικούς tour operators

Πτώση 11,9% στο πρώτο εξάμηνο και 15,7% μόνο τον Ιούνιο σημείωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό. Το πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων δέκα χρόνων. Συνεχίζονται τα “λουκέτα” βρετανικών τουριστικών πρακτόρων.
 

Η φετινή τουριστική περίοδος είναι από τις χειρότερες για τον ελληνικό τουρισμό.
 
Κατά περίπου 25% υποχώρησαν τα έσοδα από τον τουρισμό, την τελευταία διετία, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
Το πρώτο εξάμηνο, οι εισπράξεις από κατοίκους του εξωτερικού κατέγραψαν πτώση 11,9% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι και 23,3% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2008.
 
Τα στοιχεία καταδεικνύουν επίσης ότι οι Έλληνες ξόδεψαν λιγότερο για ταξίδια στο εξωτερικό φέτος από ό,τι στο παρελθόν.
 
Οι ταξιδιωτικές δαπάνες υποχώρησαν 10,5% το πρώτο εξάμηνο σε ετήσια βάση και 20,4% την τελευταία διετία.
 
Ο χειρότερος μήνας του φετινού καλοκαιριού είναι ο Ιούνιος, μετά τα γεγονότα του Μαΐου και την κακή δημοσιότητα, δήλωσε στο Ρόιτερς ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιώργος Δρακόπουλος.
 
Έκανε λόγο για πιο συγκρατημένη μείωση των αφίξεων τουριστών τον Ιούλιο ενώ για τον Αύγουστο προέβλεψε ότι θα διατηρηθούν στα ίδια ή ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.
 
Τα πράγματα όμως γίνονται χειρότερα μετά τις ανακοινώσεις βρετανικών μεγάλων τουριστικών γραφείων που “βαράνε” κανόνι ο ένας μετά τον άλλο. Χθες είχαμε το κλείσιμο ενός ακόμη μεγάλου τουριστικού γραφείου και αεροπορικής εταιρείας αφήνοντας στον αέρα χιλιάδες τουρίστες αλλά και ξενοδόχους σε ελληνικά νησιά.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε