Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

“Μαύρο” χειμώνα προβλέπει ο Κουτρουμάνης

“Έχουμε μπροστά μας τον δυσκολότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών” αναφέρει ο υπουργός εργασίας αλλά εκτιμά πως το 2012 θα έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

«Έχουμε μπροστά μας τον δυσκολότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών. Η εξέλιξη της ανεργίας αλλά και η ανάκαμψη των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων εξαρτώνται άμεσα από τη συνολικότερη πορεία της χώρας» διαμηνύει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο κ Κουτρουμάνης υπογραμμίζει πως το ΙΚΑ «είναι σε δυσάρεστη θέση αλλά δε θα χρεοκοπήσει» καθώς «το 50% του ετήσιου ελλείμματός του, αντιμετωπίζεται με τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης».

Ο υπουργός Εργασίας προειδοποιεί ότι εάν συνεχισθεί η κρίση με τα ίδια χαρακτηριστικά και μετά το 2012 τότε τα ασφαλιστικά ταμεία θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα αλλά εκτιμά πως «το 2012 θα είναι ένας χρόνος σταθεροποίησης της οικονομίας και θα έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης».

Πάντως τονίζει ότι το Σεπτέμβριο θα έλθουν ρυθμίσεις που θα εφαρμοσθούν από τις αρχές του 2012 και θα περιλαμβάνουν και μειώσεις για τα επικουρικά ταμεία που παρουσιάζουν ελλείμματα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε