Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μαζική συμμετοχή στο πανσπουδαστικό συλλαλητήριο της Αθήνας – 3.000 φοιτητές στους δρόμους για το σχέδιο “Αθηνά” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μαζική συμμετοχή στο πανσπουδαστικό συλλαλητήριο της Αθήνας – 3.000 φοιτητές στους δρόμους για  το σχέδιο “Αθηνά” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 3.000 φοιτητές βγήκαν σήμερα το μεσημέρι στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, για να διαμαρτυρηθούν στις αλλαγές και την κατάργηση τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που φέρνει το σχέδιο “Αθηνά”. Παράλληλα, σπουδαστές από όλη την Ελλάδα απέκλεισαν το υπουργείο Παιδείας.

Στην πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, μετείχαν σπουδαστές από την Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε έξω από τη Βουλή, όπου ομάδα φοιτητών έσπασε τα κάγκελα μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. 

Μικρή ένταση υπήρξε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου φοιτητές πέταξαν αυγά και ντομάτες.

Η πορεία άρχισε από το Προπύλαια και στη συνέχεια οι σπουδαστές κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια, όπου ενώθηκαν με τους φοιτητές της Φιλοσοφικής και της Νομικής, οι οποίοι βρίσκονταν νωρίτερα στο υπουργείο Παιδείας.

Τρία πούλμαν με σπουδαστές ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και δυο από την Πάτρα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Περίπου 1.000 φοιτητές από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της Ελλάδας, ύστερα από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, όπου είχε προγραμματιστεί ολοήμερος αποκλεισμός του κτιρίου.

Ομάδα φοιτητών ξήλωσε την καγκελόπορτα και απειλούσε να μπει μέσα, αν δεν κατέβει ο υπουργός για να μιλήσουν. Το αίτημά τους έγινε δεκτό, και αντιπροσωπεία των φοιτητών είχε συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. 

Έντονη είναι η παρουσία των ΜΑΤ στο υπουργείο Παιδείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Σταδίου – Αστυνομικός παρέσυρε ηλικιωμένη (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοζάνη: Κατέλαβαν το Δημαρχείο φοιτητές και σπουδαστές της Δυτικής Μακεδονίας!

Φοιτητές έκλεισαν το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης – Κατάληψη στο πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

TΩΡΑ: Κλειστή η Β.Σοφίας από φοιτητές που αντιδρούν στο σχέδιο “Αθηνά”

Βγήκαν ξανά στους δρόμους οι φοιτητές για το σχέδιο “Αθηνά”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε