Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Με 5.000 ευρώ “έσβησε” χρέη 136.000!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μόνο στην Ελλάδα! Την ώρα που εκατομμύρια πολίτες βλέπουν κάθε μέρα τους φόρους που πληρώνουν να αυξάνονται και από μέρα σε μέρα περιμένουν τη νέα μείωση του μισθού τους οι μεγαλοοφειλέτες τη γλιτώνουν με… ολίγα.

Επιχειρηματίας τον περασμένο Απρίλιο συνελήφθη για μη απόδοση Φ.Π.Α., ύψους 136.436 ευρώ, αλλά από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι σήμερα είναι ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ (!).

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος βιομηχανικής κατασκευαστικής εταιρίας στα Γιαννιτσά, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, καθώς δεν απέδωσε Φ.Π.Α. 136.436 ευρώ, και μετά την απολογία του, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος.

Τον 56χρονο επιχειρηματία βαρύνουν κατηγορίες που αφορούν την διάταξη του άρθρου 18, του νόμου 2523/1997, για «Μη απόδοση Φ.Π.Α. κατ΄ εξακολούθηση-Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις», ενώ σημειώνεται πως η μη καταβολή ΦΠΑ ή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, είναι αδικήματα που αντιμετωπίζονται σε βαθμό κακουργήματος και επισύρουν ποινές από 5 ως 20 χρόνια κάθειρξη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε