Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 17 Αθήνα Αναλυτικά

Με Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση οι προϋποθέσεις χορήγησης αδειών Κολεγίων

Με Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση οι προϋποθέσεις χορήγησης αδειών Κολεγίων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.05.2010 | 07:19
Πρώτη δημοσίευση: 06.05.2010 | 20:39

Οι ιδιοκτήτες Κολεγίων και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας .

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα προτείνει σήμερα ο σύμβουλος Επικρατείας Ν. Μαρκουλάκης να γίνει δεκτή μία από τις δεκάδες αιτήσεις των Κολεγίων και των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
 
Ειδικότερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει ιδιοκτήτες των Κολεγίων και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλου, του έτους 2009, με την οποία καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης των αδειών λειτουργίας των Κολεγίων.

 Ο κ. Μαρκουλάκης θα προτείνει να γίνει δεκτή μία μόνο προσφυγή που, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζει ότι οι προϋποθέσεις αδειοδότησης των Κολεγίων δεν έπρεπε να καθοριστούν με υπουργική απόφαση, αλλά με Προεδρικό Διάταγμα.

Ακόμη, ο σύμβουλος Επικρατείας θα αναφέρει ότι ο καθορισμός των προϋποθέσεων χορήγησης αδειών των Κολεγίων κ.λπ. με υπουργική απόφαση παραβιάζει το άρθρο 43 του Συντάγματος.

Ο κ. Μαρκουλάκης δεν δέχεται κανέναν άλλον από τους πολλούς ισχυρισμούς των ιδιοκτητών των Κολεγίων περί αντισυνταγματικότητας και μη νομιμότητας της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook