Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Με απειλές και τσάμικα τα ταξί ετοιμάζονται για απεργιακό “πολεμο”

ΦΩΤΟ NEWSIT

Ταξί από όλη την Ελλάδα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη ήρθαν στο Σύνταγμα. Πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από το NewsIt

Χιλιάδες οδηγοί ταξί από διάφορες γωνιές της Ελλάδας έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο νομοσχέδιο και να αποπειραθούν, όπως υποστηρίζουν να περικυκλώσουν τη Βουλή την ώρα που μέσα στο κτίριο ο υπουργός Υποδομών, κ. Ραγκούσης θα ενημέρωνε το ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για το νέο νομοσχέδιο.

Βίντεο από τη συγκέντρωση των οδηγών ταξί στο Σύνταγμα

Οι οδηγοί ταξί υποσχέθηκαν άμεσες κινητοποιήσεις σύντομα και μαζί με τους οδηγούς των φορτηγών, ενώ πριν φύγουν από το Σύνταγμα άρχισαν κυριολεκτικά τους χορούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Χαρακτηριστικό είναι του μεγάλου αριθμού των οδηγών ταξί που είχαν συγκεντρωθεί είναι πως παρέμειναν για πολύ ώρα κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο. Της πορείας προηγήθηκε μηχανοκίνητη πορεία των οδηγών ταξί.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ μπροστά στο Σύνταγμα έκανε λόγο για χούντα του ΠΑΣΟΚ, που οι οδηγοί ταξί πρέπει να ρίξουν από την εξουσία, ενώ κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να κάνουν στάση πληρωμών προς τον οργανισμό ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, αλλά και να μην πληρώνουν τις δόσεις των τραπεζών για τα δάνεια που έχουν λάβει για την αγορά ταξί. Μάλιστα, δήλωσε πως “όποιος έρθει να μας πάρει το σπίτι, εμείς θα το καίμε”.

Μάλιστα ο κ. Λυμπερόπουλος προχώρησε ένα βήμα περισσότερο λέγοντας πως όσοι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο θα στοχοποιηθούν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποιόν τρόπο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΤΑ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αυτοκινητιστές έκαψαν ένα φέρετρο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, λέγοντας πως αντιπροσωπεύει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Στο πλευρό των οδηγών ταξί βρέθηκε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αφήσουν την κυβέρνηση να δημεύσει τις περιουσίες τους.

Στο πλευρών των ταξιτζήδων και ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δείτε το ρεπορτάζ όπως το μεταδίδει για το NewsIt o Λάμπρος Χαβέλας

Όπως είναι εύκολο να διακρίνει κανείς, οι οδηγοί ταξί στην πορεία τους πριν να φτάσουν στη Βουλή φωνάζουν άγρια υβριστικά μηνύματά κατά του κ. Ραγκούση.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια γύρω από τη Βουλή με χιλιάδες αστυνομικούς, ενώ ήδη έχει στηθεί ο ατσάλινος φράχτης στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Βασιλίσσης Σοφίας

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Όταν έφτασαν οι οδηγοί ταξί στο Σύνταγμα, ένας οδηγός ταξί με την μοτοσικλέτα του πλησίασε τον ατσάλινο φράχτη και προσπαθούσε μάταια να τον μετακινήσει με τη μηχανή του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος ζήτησε από τους οδηγούς ταξί να απομονώσουν όσους αποπειραθούν να προκαλέσουν ένταση και καταφέρθηκε για άλλη μία φορά κατά του κ. Ραγκούση για το νέο νομοσχέδιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΦΩΤΟ NEWSIT

Ακούστε τη δήλωση ενός οδηγού ταξί από την Κρήτη


Την ίδια ώρα, με επιστολή σε όλους τους περιφερειάρχες ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Αρ.Μπουρδάρας, ζητά να ενημερωθεί για τις «διοικητικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε ιδιοκτήτες ταξί που προχώρησαν στην κατάληψη εθνικών-επαρχιακών οδών κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους».

Σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται η ανάκληση άδειας του οχήματος δημόσιας χρήσεως και σε περίπτωση υποτροπής η οριστική ανάκληση της άδειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΤΟ ΚΤΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θ. Λυμπερόπουλος: “Οταν πεθάνουμε να ‘χει πεθάνει ο Ραγκούσης και η παρέα του”

Έτσι θα είναι το νεο ταξί

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε