Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Με αυτή την πολιτική δεν βγαίνουμε απ’ την κρίση” λένε 6 στους 10

Δημοσκόπηση – κόλαφος για την κυβέρνηση. Το 64% των πολιτών θεωρεί ότι με αυτή την πολιτική δεν θα βγούμε από την κρίση, ενώ το 77% απαντούν ότι “δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης”.

Mέσα στους απογοητευμένους είναι και το 59% των πολιτών που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύεται στο “Πρώτο Θέμα” της Κυριακής.Παράλληλα, το 82,8% δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε από την εικόνα της ΝΔ, σε αυτούς περιλαμβάνονται και το 64% των πολιτών που ψήφισαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι δημοτικότητες Παπανδρέου και Σαμαρά πέφτουν με τον πρωθυπουργό να συγκεντρώνει το 39% στις θετικές γνώμες και τον πρόεδρο της ΝΔ το 27%. Έκπληξη εδώ αποτελεί ότι ο Φώτης Κουβέλης συγκεντρώνει το 33% και έρχεται στη δεύτερη θέση.

Σημαντικό εύρημα του γκάλοπ είναι ότι πάνω από έξι στους δέκα πολίτες αποδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική λέγοντας ότι με αυτήν δεν θα βγούμε από την κρίση. Το 54% θεωρούν ότι θα έπρεπε να ακολουθηθεί άλλη πολιτική.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 34,6%, η ΝΔ είναι δεύτερη με 25,6%, το ΚΚΕ τρίτο με 8,9%, ο ΛΑΟΣ τέταρτος με 5,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,4%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,3%. Στο 22,6% φτάνει το λευκό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε