Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Με ένα κόκκινο φουλάρι η Ελλάδα είπε αντίο στο Ν.Παπάζογλου

Με ένα κόκκινο φουλάρι η Ελλάδα είπε αντίο στο Ν.Παπάζογλου

– Περισσότεροι από 3.500 κόσμου τραγούδησαν, χειροκρότησαν, έκλαψαν και αποχαιρέτισαν το Νίκο Παπάζογλου
– Ο χαμός του έχει συγκινήσει το πανελλήνιο
– ‘Εφυγε στα 63 του ο αγαπημένος τραγουδοποιός

«Κανείς εδώ δεν τραγουδά/ Κανένας δεν χορεύει/ Ακούνε μόνο την πενιά/ Κι ο νους τους ταξιδεύει…» Με αυτά τα λόγια και άλλα πολλά αποχαιρέτισαν φίλοι, θαυμαστές, οικογένεια και όλο το ελληνικό τραγούδι τον τύπο με το τζην και το κόκκινο φουλάρι.
Το σήμα κατατεθέν του, το κόκκινο φουλάρι


Ο Διονύσης Σαββόπουλος
Εκτός από τα τραγούδια του ο Νίκος Παπάζογλου έφτιαξε στα µέσα του ‘70 µε τα ίδια του τα χέρια  το θρυλικό στούντιο «Αγροτικό» απ’ όπου πέρασαν οι (Σωκράτης Μάλαµας, Αργύρης Μπακιρτζής, Βάσω Αλαγιάννη, Μελίνα Κανά, Γιώργος Ζήκας, Θωµάς Κοροβίνης, Γιώργος Ζερβουδάκης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου αλλά και πολλά ανεξάρτητα γκρουπ όπως οι Μικρές Περιπλανήσεις κ.ά.).

Σήμερα όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί ήταν στην Τούμπα, εκεί που γεννήθηκε και εκεί που θα μείνει για πάντα.
Συντετριμμένες η Γλυκερία και η Μαριώ
Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλει στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα. Εκεί, για το τελευταίο αντίο βρέθηκαν όλοι: η Γλυκερία, η Μαριώ, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, ο Βασίλης Καρράς, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Ράντου.

Στεφάνια έστειλαν η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Χάρις Αλεξίου, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Ελληνική Ραδιοφωνία, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Ένωση Τραγουδιστών και πολλοί άλλοι.
Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης
Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τους πάντες όταν το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία. 3.500 κόσμου χάρισαν στο Νίκο Παπάζογλου το τελευταίο του χειροκτότημα και τραγούδησαν: “κανείς εδώ δεν τραγουδά…”.
Χειροκρότημα, συγκίνηση, θλίψη για τον μεγάλο Νίκο Παπάζογλου
Περίπου στις 17:15 ξεκίνησε η πομπή για το κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου, που βρίσκεται στη Θέρμη. Εκεί, θα είναι η τελευταία κατοικία του Νίκου Παπάζογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

“Ραγίζει απόψε η καρδιά…” – ‘Εφυγε ο Νίκος Παπάζογλου

Διαβάστε το αφιέρωμα του Newsit στον Νίκο Παπάζογλου και ακούστε κομμάτια από την μουσική του πορεία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε