Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Με ενστάσεις η συνέχεια της δίκης για το «συνδικάτο του εγκλήματος»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Στεφανάκου «ελλιπή» την πρόεδρο του δικαστηρίου, αλλά το αίτημα για εξαίρεση της κας Καλαϊτζή απορρίφθηκε.

Σε κλίμα έντασης και… ενστάσεων συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη για την υπόθεση του «συνδικάτου του εγκλήματος». Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ο εκ των κατηγορουμένων Βασίλης Στεφανάκος για εξαίρεση της προέδρου, την οποία ο συνήγορος του Β. Καπερνάρος χαρακτήρισε «ελλιπή».

Η απόφαση του δικαστηρίου, με αντίστοιχη πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας, προκάλεσε εκνευρισμό στον κατηγορούμενο, ο οποίος αφού ρώτησε πόσο κοστίζει η αίτηση εξαίρεσης και ενημερώθηκε από έδρας ότι έχει κόστος περίπου 120 ευρώ, γνωστοποίησε ότι θέλει να ξέρει “γιατί μπορεί να χρειαστεί να ξανακάνω”.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Μανώλη Σκαρλάτου, που βαρύνεται με κατηγορίες που αφορούν την φυσική του παρουσία στην απαγωγή του εφοπλιστή Περική Παναγόπουλου, ζήτησε από το δικαστήριο να καταχωρήσει στα πρακτικά πως ο Σκαρλάτος αρνείται την παρουσία του στην απαγωγή γιατί το επίμαχο διάστημα -Ιανουάριος 2009- βρισκόταν στην Κρήτη. Ο κατηγορούμενος επικαλείται για αυτό του το άλλοθι και καταθέσεις μαρτύρων.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με ενστάσεις της υπεράσπισης, για την καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών κατηγορουμένων από την ΕΥΠ, αιτήματα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης του πρωτογενούς και του παράγωγου υλικού και τέλος για την διαβίβαση στο δικαστήριο των αιτήσεων της Υπηρεσίας Πληροφοριών για να της επιτραπεί η επίμαχη καταγραφή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε