Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Με επεισόδια και συλλήψεις η διαμαρτυρία για το χαράτσι στα ακίνητα

ΦΩΤΟ NEWSIT

Μια σύλληψη και μια προσαγωγή έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια μικρής έκτασης επεισοδίων που σημειώθηκαν στις 9:45 το βράδυ.

Οι Αγανακτισμένοι και μέλη πολλών άλλων οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ειδικό τέλος στα ακίνητα και φυσικά όλα τα μέτρα τα οποία κάθε τρεις και λίγο ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δυνάμεις της απομάκρυναν από τη Λεωφόρο Αμαλίας περίπου 1.000 άτομα από τους «Αγανακτισμένους» που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί, αλλά αυτό προκάλεσε ένταση και κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Έγινε και χρήση δακρυγόνων, καθώς οι Αγανακτισμένοι προσπαθούσαν να επανέλθουν στην Αμαλίας και τότε επικράτησε ένταση, ενώ μπροστά στο φακό του NewsIt έγιναν και προσαγωγές.

Συνολικά έγιναν 4 συλλήψεις και 7 προσαγωγές, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τη ρίξη αντικειμένων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ

ΦΩΤΟ ΝEWSIT - Επιχείρηση της αστυνομίας

Δείτε το βίντεο με την ένταση που επικράτησε


Η ένταση έχει επεκταθεί και στην Γεωργίου Α όπου μία ομάδα αναρχικών άρχισε να εκσφεδονίζει πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση των αναρχικών


Οι συγκεντρωμένοι, όταν έμαθαν ότι η τροπολογία τελικά ψηφίστηκε, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών, ενώ υπήρξαν προτροπές από τα μεγάφωνα «να μην πληρωθεί κανένας νέος φόρος και κανένα χαράτσι». Παράλληλα καλούσαν τον κόσμο να οργανωθεί για να αντιταχθούν όλοι μαζί σε κάθε νέο μέτρο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω».

ΦΩΤΟ NEWSIT

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της έντασης


Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δημιουργήθηκαν μικρής έντασης επεισόδια μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και των συγκεντρωμένων.

Στο χώρο μπροστά από την είσοδο της Βουλής στην Βασ. Σοφίας παρέμειναν και οι ένστολοι που έκαναν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
ΦΩΤΟ NEWSIT

Βίντεο από τους πρώτους Αγανακτισμένους που φθάνουν στο Σύνταγμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα οι συνοριοφύλακες και οι ειδικοί φρουροί μπροστά από την είσοδο της Βουλής, στη Βασιλίσσης Σοφίας.
ΦΩΤΟ NEWSIT

 Ένστολοι από όλη την Ελλάδα διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, με βασικά αιτήματα να αρθούν οι κρατήσεις που τους έχουν επιβληθεί και το “πάγωμα” των μισθολογικών προαγωγών, ενώ ζήτησαν τον “καθορισμό κατώτατου μισθού επιβίωσης του αστυνομικού” αλλά και την αναστολή των δόσεων των στεγαστικών δανείων των ένστολων, μέχρι του σημείου που θα θεωρηθεί ασφαλές γι’ αυτούς.

Δείτε βίντεο με τις διαμαρτυρίες των αστυνομικών


Με αφορμή την συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρο το κέντρο και ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Βασιλίσσης Σοφίας από το Hilton έως την πλατεία Συντάγματος, ενώ οι Αγανακτισμένοι έκλεισαν και την Αμαλίας.

ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ ΝΕWSIT

Επίσης ο ατσαλένιος φράχτης έχει τοποθετηθεί στην Ακαδημίας απέναντι από τη Βουλή, προκειμένου κανείς να μην μπορεί να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Δείτε βίντεο με τα μέτρα ασφαλείας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε