Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Με επιστράτευση απειλεί τους εργαζόμενους στα Μέσα Μεταφοράς η κυβέρνηση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι εργαζόμενοι απαντούν μέσω του Newsit:”Αν θέλει η κυβέρνηση να ατσαλώσει τον αγώνα μας, ας προχωρήσει στην επίταξη… χθες!”.

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των απεργών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Τσιόκας.

Ο κ. Τσιόκας χαρακτήρισε ακραίο το μέτρο της επιστράτευσης αλλά και αναγκαίο από την κυβέρνηση ώστε η κατάσταση να μη φτάσει στα άκρα.
Ο κ. Τσιόκας εξετάζει το μέτρο αυτό σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ την ίδια ώρα εκπρόσωποι των εργαζόμενων ζήτησαν να αρχίσει αμέσως διάλογος με το υπουργείο.

Μετά την χθεσινή έκκληση των εμπόρων να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους έστω για τις γιορτές, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ πήραν πίσω μόνο την στάση εργασίας της παραμονής των Χριστουγέννων.

“Δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι η κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζι μας”
διεμύνησε μέσω του Newsit ο πρόεδρος των τεχνικών της ΕΘΕΛ  Α. Ραφτόπουλος. Την Παρασκευή το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους και την κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Μάλιστα, τα σωματεία των εργαζομένων σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, με κοινή επιστολή στον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ τονίζουν ότι η συρρίκνωση των εισοδημάτων και η κατακρήμνιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και επισημαίνουν ότι η μάχη που δίνουν έχει σαφής κοινωνικές προεκτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν πως «οι επιπτώσεις στην ”οικονομική ζημιά” είναι αλληλένδετες και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους κλάδους μας».

Ωστόσο, σημειώνουν ότι έχουν «ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά τις μικρές επιχειρήσεις των τοπικών αγορών γι΄ αυτό και τα ”ασφαλή περιφερειακά λιμάνια του καταναλωτισμού”, ουσιαστικά ”αποκλείονται” όταν δεν υπάρχει συγκοινωνιακή πρόσβαση».

Διαβάστε επίσης
Κινδυνεύουν με λουκέτο 7.000 επιχειρήσεις από τις κινητοποιήσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε