Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Με κούριερ, τα κεράσια … στο σπίτι σας!

Με κούριερ, τα  κεράσια … στο σπίτι σας!

 Πλούσια σε βιταμίνες B, C και  κάλιο, ενώ κάθε ένα,  έχει μόλις 4 θερμίδες… 

Μ’ ένα απλό τηλεφώνημα και με τη βοήθεια ενός κούριερ, τα φημισμένα κεράσια “Βοδενών” της Έδεσσας μπορούν να παραδοθούν -μέσα σε λίγες ώρες- στην πόρτα του σπιτιού σας! 

Οι λάτρεις του συγκεκριμένου φρούτου, έχουν πλέον τη δυνατότητα,  να έρθουν σε άμεση επαφή με τον αγρότη και να παραγγείλουν τα κεράσια, τα οποία μεταφέρονται, με ταχυμεταφορά, σε όλη την Ελλάδα.

“Έχουμε παραγγελίες σχεδόν από όλα τα νησιά της χώρας, από Ρόδο, Χίο και Κρήτη, ενώ δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Τα κεράσια κόβονται από το δέντρο και το αργότερο σε 48 ώρες βρίσκονται, τραγανά και γευστικά, στο σπίτι σας. 

Υπήρξαν παραγγελίες από Κύπρο και Αγγλία, όμως μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των ενδιαφερομένων διότι είναι υψηλό το κόστος της μεταφοράς”, δήλωσε ο υπεύθυνος τουρισμού του δήμου Έδεσσας, Ευάγγελος Κυριακού.

Στα άμεσα σχέδια των παραγωγών της Έδεσσας είναι να “επεκτείνουν” τη λίστα με τα προϊόντα που μπορούν να προμηθευτούν οι αγοραστές, μέσω διαδικτύου, ώστε να υπάρχει διακίνηση όλο το χρόνο. 

Μέσα στα προϊόντα που θα διατίθενται, σύντομα, προς πώληση είναι: αποξηραμένα κεράσια, καθώς και κομπόστα, γλυκό, μαρμελάδα, λικέρ, τούρτα, πίτα και … τσάι, φυσικά, από κεράσι!

Στον Άγρα του νομού Πέλλας, θα διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Ιουνίου, διήμερο κερασιού. 

Την εκδήλωση οργανώνει η ομάδα νέων και γυναικών του Άγρα, με την υποστήριξη του δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα παραδοσιακό κερασοπανηγύρι με γεύσεις, χρώματα, αρώματα της φύσης, τοπική παραδοσιακή μουσική και χορό. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Φλαμουριάς, Κερασιάς, Μεσημερίου, Πλατάνης και η ομάδα γυναικών Νησίου, θα εκθέσουν κεράσια και άλλα τοπικά προϊόντα σε διάφορες μορφές, φτιαγμένα με μεράκι και τοπικές παραδοσιακές μεθόδους.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τα νωπά κεράσια και όλα τα προϊόντα που φτιάχνονται από το συγκεκριμένο φρούτο, αλλά και να ενημερωθούν για τη διατροφική τους αξία.

Σημειώνεται πως στα κερασοχώρια, Αγρας, Βρυττά, Νησί, Καρυδιά, Κερασιά της ορεινής Πέλλας, παράγεται το 60% της συνολικής πανελλήνιας παραγωγής του κερασιού.

Τα κεράσια είναι πλούσια σε βιταμίνες B, C και σε κάλιο, ενώ κάθε ένα έχει μόλις 4 θερμίδες. 

Το κόκκινο χρώμα τους οφείλεται στις αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες, που προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο, ιδιαίτερα του παχέος εντέρου.

Θεωρούνται ιδανικά για τις εξετάσεις των μαθητών και όσων είναι σε δουλειά γραφείου, καθώς μειώνουν την πνευματική κόπωση και προσφέρουν θετική ενέργεια.
 Βελτιώνουν τη δράση της ινσουλίνης, βοηθώντας στην πρόληψη του διαβήτη και της παχυσαρκίας, ενώ προλαμβάνουν την τερηδόνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε