Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Με λαμπρότητα η Κοίμηση στη Σουμελά της Ημαθίας

Με την προσοχή στραμμένη στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Τραπεζούντα του Πόντου, για πρώτη φορά ύστερα από 88 χρόνια, έγινε η επίσημη δοξολογία στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Καστανιά του νομού Ημαθίας, και ακολούθησε περιφορά της εικόνας της Παναγίας.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Σε δηλώσεις του ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Σε ό,τι αφορά στη Θεία Λειτουργία στην Τραπεζούντα σχολίασε ότι απελευθερώνει δυνάμεις συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Τη ΝΔ εκπροσώπησε ο βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης, ο οποίος απηύθυνε μήνυμα ενότητας και είπε ότι οι πολιτικοί πρέπει να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης απευθύνθηκε στην Τουρκία και σημείωσε πως ο δρόμος της για την ΕΕ περνάει από ενέργειες όπως η σημερινή, που επέτρεψε τη Θεία Λειτουργία στην Τραπεζούντα.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος είπε ότι η καρδιά του βρίσκεται στην Τραπεζούντα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε