Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Με νέα “κανόνια” απειλείται η ασφαλιστική αγορά

Με νέα “κανόνια” απειλείται η ασφαλιστική αγορά

Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές

Με νέες ανακλήσεις αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών προειδοποιεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, Γιώργος Πέτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Ο κ. Πέτσας δηλώνει ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους, εξαντλώντας την αυστηρότητα του νόμου, κατά την εξέταση των οικονομικών στοιχείων των ασφαλιστικών εταιρειών για το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Η Επιτροπή από την 1η Ιανουάριου 2008, όταν εξουσιοδοτήθηκε από το νόμο να δράσει με συγκεκριμένες ελεγκτικές αρμοδιότητες, έδειξε μεγάλη ανεκτικότητα και επιείκεια έναντι της ασφαλιστικής αγοράς. Τις τελευταίες ημέρες, έχοντας διαπιστώσει ότι πέντε εταιρείες επέμεναν να κινούνται εκτός πλαισίου νόμου, αποφάσισε να ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας τους, λέει ο κ. Πέτσας.

Όπως τονίζει, δεν θα διστάσει να λάβει κι άλλα μέτρα προκειμένου η αγορά να εξυγιανθεί πλήρως. “Μετά τις εκλογές η Επιτροπή θα επιμείνει στην απόλυτη εφαρμογή του νόμου, ακόμη κι αν η νέα κυβέρνηση κρίνει σκόπιμο οι έλεγχοι να χαλαρώσουν”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Μ. Μπαγιώτα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε