Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Με ομπρέλα στα νότια και αλυσίδες στα βόρεια

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
, (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Με βροχή και 8 βαθμούς ξύπνησε η Πρωτεύουσα και όλη την ημέρα θα χρειάζεται η ομπρέλα, το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη

που το θερμόμετρο “γράφει” μόλις 2 βαθμούς και όλη την ημέρα θα βρέχει ή θα ρίχνει χιονόνερο

.Μέχρι τα ξημερώματα έβρεχε  έντονα στα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη αλλά και την Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Χιόνι πέφτει από τη νύχτα σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, κάτω από τα 300 μέτρα.

Πρόβληματα με τα πλοία:

Μεγάλη ταλαιπωρία για περισσότερους απο 400 επιβάτες που παρέμειναν για περίπου 5 ώρες έξω απο το λιμάνι της Ρόδου καθώς το Blue Star 1 δεν μπορούσε να δέσει, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Επίσης το πλοίο ”Παναγία η θαλασσινή”  δεν απέπλευσε απο τα Μεστά της Χιού με προορισμό το Λαύριο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Ακυρώθηκε το δρομολόγιο του πλοίου “Διαγόρας” απο Πειραιά για Αστυπάλαια, που ήταν προγραμματισμένο για χθες το μεσημέρι.

Αλυσίδες:

Με αλυσίδες, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τρία σημεία του οδικού δικτύου του νομού Φλώρινας
Στην εθνική οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και τις επαρχιακές οδούς Αετού Νυμφαίου και Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βιτσίου ενώ χιονίζει μέσα στην πόλη της Φλώρινας και την Κοζάνη.

Στιγμιότυπο απο την πόλη της Κοζάνης. ΦΩΤΟ WEST TV

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη  αναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της Θράκης (πάνω από 300 μέτρα). 
Τα φαινόμενα το πρωί στη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 1 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο δε θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και  ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4  έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν  νοτιοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. 
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από βορρά προς νότο θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.  
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

    
Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη

Την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ, στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και και στα υπόλοιπα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
    
Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν  νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα πελάγη πιθανώς 9 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια.    

Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά νότιοι 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε