Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Με ομπρέλα …θαλάσσης η Πρωτοχρονιά!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ήλιος, θάλασσα και….βασιλόπιτα; Όσο και αν σας ακούγεται παράξενο μάλλον κάπως έτσι θα υποδεχτούμε το 2010.

 

Την πιο ζεστή Πρωτοχρονιά των τελευταίων 100 χρόνων θα περάσουμε.
 
Άνοδος της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας προβλέπεται για σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς.
 
Στην Αττική το θερμόμετρο θα φτάσει στους 21 βαθμούς Κελσίου, στις Θεσσαλονίκη στους 17 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα στους 20 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη στους 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο το θερμόμετρο θα αγγίζει τους 23 βαθμούς Κελσίου.
 
Οι άνεμοι θα είναι νότιοι που τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
 
 
Για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς:
Στην Αττική ζεστός θα είναι ο καιρός με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 9 μέχρι 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη γενικά αιθριος καιρός τοπικα περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Η θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Λίγες βροχές περιμένουμε σε Μακεδονία, Θράκη και Ιόνιο και Ήπειρο.
 
Έκτακτα μέτρα έχει πάρει η Τροχαία για την μετακίνηση των εκδρομέων.
 
Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για το ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Επιπλέον, ιδιαίτερα έντονη θα είναι η παρουσία της τροχαίας στα εθνικά οδικά δίκτυα, καθώς προβλέπεται να υπάρχει περιπολικό ή μοτοσικλέτα της αστυνομίας ανά 20 έως 30 χιλιόμετρα.
 
Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών που θα κινηθούν από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, εξαιτίας του προβλήματος πτώση των βράχων στην περιοχή των Τεμπών, αλλά και των χρονικών καθυστερήσεων που προκαλούνται από την εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.
 
Η κυκλοφορία των φορτηγών εκτρέπεται από τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα προς τον κόμβο της Παναγιάς στην Εγνατία Οδό, ενώ η κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων εκτρέπεται μέσω Αγιάς, στην παραλιακή οδό του νομού Λάρισας.
 
Παράλληλα, τόσο ΙΧ όσο και φορτηγά αυτοκίνητα κινούνται μέσω της Ελασσόνας, αυξάνοντας τον όγκο κίνησης των οχημάτων στο περιορισμένο οδικό δίκτυο της περιοχής.
 
Μία άλλη εναλλακτική οδική λύση, είναι η κίνηση των οχημάτων από Δομοκό προς Καρδίτσα και Τρίκαλα, με τελική έξοδο στον κόμβο της Παναγιάς, στην Εγνατία Οδό.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε