Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Με πενθήμερη πανελλαδική αποχή απειλούν οι δικηγόροι

Θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό και γραπτή δήλωση οτι ότι δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

Συνάντηση με τον υπουργό δικαιοσύνης το αργότερο ώς τις 12 του μήνα αποφάσισαν να ζητήσουν οι δικηγόροι κατα την ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Οι δικηγόροι ζητούν στη συνάντηση αυτή να να υπάρξει γραπτή δήλωση του υπουργού ότι δεν θα γίνει μεταφορά της δικαστηριακής ύλης (συναινετικών διαζυγίων, διαταγών πληρωμής, προσημειώσεων υποθήκης). Σε περίπτωση που δεν γίνει η συνάντηση ή δεν υπάρξει η γραπτή δήλωση, οι δικηγόροι της Ελλάδος θα απέχουν από τα καθήκοντα τους από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε αν τελικά γίνει αποχή οι Δικηγορικοί Σύλλογοι όλης της χώρας να παραμείνουν κλειστοί και κατά την πρώτη ημέρα της κινητοποίησης οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης .

Επίσης, η Ολομέλεια σε ανακοίνωσή της, διαπιστώνει ότι “και ο νόμος για την δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, ο οποίος ψηφίστηκε παρά την αντίθεση των δικηγόρων, δεν εφαρμόζεται από το ίδιο το κράτος, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα Π.Δ. που προβλέπονται από αυτόν”.

Κατά τις εργασίες της Ολομέλειας παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Χαράλαμπός Αθανασίου, ο οποίος ξεκαθάρισε στους δικηγόρους ότι η έκδοση των συναινετικών διαζυγίων δεν μπορεί να ανατεθεί στους συμβολαιογράφους ενώ ως προς τη μεταφορά των προσημειώσεων ακινήτων για την λήψη δανείων, ο πρόεδρος της ΕΔΕ επισήμανε, ότι η παραμονή τους στα δικαστήρια (όπως ισχύει σήμερα) δεν δημιουργεί πρόβλημα καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε