Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία της χώρας – Συγκέντρωση των γιατρών το υπ. Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία της χώρας – Συγκέντρωση των γιατρών το υπ. Υγείας
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.07.2011 | 06:11
Πρώτη δημοσίευση: 19.07.2011 | 16:54

Στους δρόμους κατεβαίνουν και οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ, που απεργούν σήμερα Τετάρτη και στις 12:00 θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Υγείας.

Νοσηλευτές και γιατροί απεργούν με κύριο αίτημα την «άμεση απόσυρση του πρόχειρου και αποσπασματικού σχεδίου Συγχωνεύσεων και Καταργήσεων Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων».

Λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν οι φορείς νοσηλευτών και γιατρών, ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Δομές θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: «Το σχέδιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιγράφεται Λειτουργική Αναδιάταξη Μονάδων Υγείας ΕΣΥ, στη πραγματικότητα όμως συρρικνώνει, απαξιώνει, ιδιωτικοποιεί περαιτέρω το σύστημα. Προαπαιτούμενο των αλλαγών του υγειονομικού χάρτη είναι η ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αυτοτελών ΤΕΠ, σύγχρονων και αποτελεσματικών εργαστηριακών τομέων, Χειρουργικών κρεβατιών».

Γιατροί και νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Υγείας αρνείται να αναπτύξει πρωτίστως τις αναγκαίες προϋποθέσεις που αναβαθμίζουν το σύστημα και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, παρά το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια αποχώρησαν με συνταξιοδότηση τουλάχιστον 20.000 υπάλληλοι.

Τον κατηγορούν δε, ότι καταργεί εργασιακά δικαιώματα και προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες «με την κινητικότητα του ελλιπέστατου κουρασμένου, κακοπληρωμένου προσωπικού», μεταξύ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.

«Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που οι πολίτες ζουν στη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό στρέφονται, για υπηρεσίες στον Δημόσιο Τομέα Υγείας και Πρόνοιας κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι. Ο υπουργός οφείλει να αναβαθμίζει το σύστημα και όχι να το απαξιώνει με ψευδή, πρόχειρα και αποσπασματικά», καταλήγουν.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο