Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Με… ρέπος πληρώνονται οι συντάξεις του ΙΚΑ!

Με ρέπος 42 ημερών συνολικού ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, τα οποία ανακυκλώνονται συνεχώς με επιτόκιο από 3,4 ως 3,7% πληρώνονται οι συντάξεις του ΙΚΑ.

Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, αποκαλύπτοντας παράλληλα και την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνική ασφάλιση στη χώρα. Το μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας βρίσκεται σε δεινή θέση και έιναι καθημερινή η αγωνία εξασφάλισης της σύνταξης για 1,1 εκ. δικαιούχους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ΙΚΑ έχει αντιπαλέψει τη μείωση των εσόδων του κατά 16,5% το ά δίμηνο του έτους. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αναστραφούν οι δείκτες – πράγμα που δεν φαίνεται να γίνεται, αντίθεται αυξάνεται η ανεργία και οι εισφορές – στο τέλος του έτους θα έχει 2,3 δισ. λιγότερα έσοδα σε σχέση με το 2010.

Τα έσοδα δηλαδή θα είναι 12,6 δισ. ευρώ ενώ μόνο για τις συντάξεις απαιτούνται 11 δισ. ευρώ και πλέον το Ταμείο μπορεί να υπολογίζει λιγότερο στον κρατικό κορβανά για να καλυφθούν τρύπες.

Οι μετοχές των Ταμείων έχουν την ίδια στιγμή χάσει πάνω από 60% της αξίας τους, ενώ τα ακίνητα είτε αποενοικιάζονται, είτε οι επιχειρήσεις δεν καταβάλλουν τα μισθώματα τακτικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε