Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Με σήμα το ζυγό και το σφυρί η «Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων»

Με σήμα το ζυγό και το σφυρί η «Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων»

Πρόεδρος της νεοσύστατης «Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων» θα είναι πάντοτε δικαστής ανώτερου βαθμού ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού θα πρέπει να συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών.

Συνολικά το καταστατικό της νεοσύστατης ένωσης το οποίο εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αριθμ. 450/2016 απόφαση (ειρηνοδίκης η Ειρήνη Μαραγκάκη) αποτελείται από 24 άρθρα, ενώ σήμα της νεοσύστατης ένωσης είναι ο ζυγός και το σφυρί!

Το καταστατικό της νεοσύστατης ένωσης προβλέπει ανάλογες διαδικασίες εκλογής με εκείνες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ενώ στο άρθρο 3 προβλέπεται ότι στους κόλπους της «Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων» μπορούν να εγγραφούν μέλη δικαστές και εισαγγελείς όλων των βαθμών της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, ανεξαρτήτως βαθμού, από το βαθμό του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έως και το βαθμό του δόκιμου Ειρηνοδίκη.

Παράλληλα, μπορεί να εγγραφούν ως επίτιμα μέλη συνταξιούχοι δικαστές και εισαγγελείς, αλλά και πρόσωπα «τα οποία αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας του δικαστικού λειτουργήματος».Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής και οι εκλογές θα διεξάγονται σε δύο συνεχόμενες Κυριακές του μήνα Μαρτίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων» είναι 11μελές και μπορεί σε αυτό να συμμετέχουν ακόμη και Ειρηνοδίκες Α΄ τάξης.

Συνολικά 40 δικαστές υπογράφουν ως ιδρυτικά μέλη της Ένωσης με πρώτη την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Ακολουθούν οι εξής :

– Αντιπρόεδροι Α.Π.: Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Ειρήνη Κιουρκτσόγλου -Πετρουλάκη, Δήμητρα Μπουρνάκα-Λεοντάρη, Γεράσιμος Φουρλάνος, Ασπασίοα Καρέλλου, Χρυσούλα Παρασκευά και Γεώργιος Σακκάς,

– Αρεοπαγίτες: Αβρακόμη Θούα, Μαρία Γκανιάτσου, Μαρία Τζανακάκη, Ευγενία Προγάκη, Πέτρος Σαλίχος, Αγγελικη Αλειφεροπούλου, Μαρία Παπασωτηρίου, Παρασκευή Καλαϊτζή, Μιλιτιάδης Χατζηγεωργίου, Γεώργιος Μιχολιάς, Θωμάς Γκατζογιάννης, Θεόδωρος Τζανάκης, Γεωργιος Αναστασάκος, Ειρήνη Καλού -Ζακοπούλου, Χαράλαμπος Μαχαίρας και Νικόλαος Τσάκος,

– Πρόεδροι Εφετών: Θεόδωρος Σπηλιάδης, Αντώνιος Πλακίδας και Βασιλική Μπαζάκη-Δρακούλη,

– Εφέτες: Καλλιόπη Κουτουράτσα, Γέωργοις Αλμπούρας, Ιωάννα Κοσίνα, Παρασκευή Δημοσθένους-Μαλακάση, Μαρία Τσιριμώκου και Δημήτριος Κατσανάς,

– Εισαγγελείς Εφετών: Αργύρης Δημόπουλος, Αθανάσιος Τσολοδήμος και Γεώργιος Σιώπης, -Αντεισαγγελέας Εφετών: Θεοφάνης Λιούτας,

– Ειρηνοδίκες Α΄ τάξης: Ελένη Λάγγαρη, Χριστοφίλη Ασημάκου και Καλλιόπη Πανάγου.

Την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της νεοσύστατης ένωσης απαρτίζουν ο αντιπρόεδρος του Α.Π, Γεράσιμος Φουρλάνος, πρόεδρος, η αντιπρόεδρος του Α.Π Χρυσούλα Παρασκευά, αναπληρωτής πρόεδρος, ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Αναστασάκος, Ά αντριπρόεδρος, ο εισαγγελέας εφετών, Αργύριος Δημόπουλος, Β΄ αντιπρόεδρος, ο εφέτης, Δημήτριος Κατσανάς, γενικός γραμματέας και ο εφέτης Γεώργιος Αλμπούρας, ταμίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε