Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Με τα… μπάνια του λαού ξεκινούν οι περικοπές συντάξεων!

Με τα… μπάνια του λαού ξεκινούν οι περικοπές συντάξεων!

Από τη δεύτερη ημέρα του Αυγούστου θα ξεκινήσει ο πρώτος… γύρος των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις για περίπου 300.000 δικαιούχους. Παράλληλα, το υπόλοιπο των δικαιούχων -δηλαδή περίπου 1.300.000 συνταξιούχοι- θα δουν τις περικοπές να εφαρμόζονται από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο τρίτος γύρος των περικοπών θα γίνει τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο και θα αφορά στην αναδρομική παρακράτηση των ποσών από την 1η Ιουλίου του 2016.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, υπάρχει μια τεχνική δυσκολία στην ΗΔΙΚΑ ούτως ώστε να ολοκληρώσει τον επανυπολογισμό όλων των επικουρικών συντάξεων, που είναι 1,6 εκατομμύρια, μέσα στις επόμενες ημέρες, δηλαδή πριν από τις πληρωμές του Αυγούστου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του με βάση την εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου (που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος 4387/2016), σήμερα υπάρχουν περιπτώσεις συνταξιούχων που ενώ λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ, δεν θα δουν “τσεκουρεμένες” τις επικουρικές συντάξεις.

Όσο για την περικοπή του ΕΚΑΣ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε πως η κυβέρνηση αναζητά αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία θα προσδιοριστούν την επόμενη εβδομάδα στην συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε