Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό

Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό

Μέχρι πότε θα διαρκέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας. Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα. Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς και την αργία της Καθαράς Δευτέρας ο καιρός, ο μεγαλύτερος μασκαράς όλων των εποχών θα τρελαθεί στις μεταμφιέσεις. Πιο αναλυτικά:

ΚΥΡΙΑΚΗ
Γενικά βελτιωμένος θα ειναι ο καιρος κυρίως στις ηπειρωτικές και νοτιότερες περιοχές αλλά στο Αιγαίο και κυρίως τις περιοχές των Σποράδων, του βόρειου Αιγαίου και των βόρειων Κυκλάδων περιμενουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές, τη νύχτα όμως στα δυτικα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται πάλι αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφορ, στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ αλλά σιγά – σιγά θα αρχίσουν να γυρίζουν από τα νοτιοδυτικά σε νότιους – νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ, αργότερα θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση και μάλιστα τις πρωϊνές ωρες θα έχουμε παγετό στη βόρεια Ελλάδα δηλαδή θερμοκρασίες 3 με 4 βαθμούς κάτω από το 0. Πιο αναλυτικά, στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 14 βαθμούς, στα νοτικα και δυτικά ηπειρωτικά από -2 εως 16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 10 εως 17 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 14 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αιθριος θα είναι ο ουρανός ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι και στη συνέχεια νοτιάδες 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 10 βαθμούς.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού της Κυριακής:

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις σε ολοκληρη τη χώρα οι οποίες απο το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να πυκνώνουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στο νότιοανατολικο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι – νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στη στεριά όμως οι άνεμοι δε θα είναι ισχυροί, έτσι το πέταγμα του αετού δε θα γινει με μεγάλη ευκολία. Η θερμορκασία σε άνοδο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εως 15 βαθμούς, στα νοτια και δυτικά ηπειρωτικά από 2 εως 16 βαθμούς και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις που σιγά – σιγά θα πυκνώνουν και το βράδυ θα βρέξει για λίγο τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 15 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις, το μεσημέρι όμως θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο. Ωστόσο το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς.

Ακούστε τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας:

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ 300 ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: Θα πετάξουμε χαρταετό ή δε θα φυσάει;

Μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε