Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Με τις χειρότερες εντυπώσεις αναχώρησαν οι 950 τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου που κρατήθηκαν «όμηροι» του ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Την ώρα που η οικονομία χαροπαλεύει, τα μέλη του ΠΑΜΕ χτυπούν τον τουρισμό, τον τελευταίο κερδοφόρο κλάδο της χώρας. Η εικόνα της χώρας αμαυρώνεται από τέτοιου είδους ακραίες αντιδράσεις.

Στις 9.30 απέπλευσε τελικά για την Βενετία το κρουαζιερόπλοιο Zenith οι επιβάτες του οποίου κρατήθηκαν επι της ουσίας όμηροι από απεργούς ναυτεργάτες μέλη του ΠΑΜΕ.

Οι τουρίστες έμειναν χθες βράδυ στην Ελλάδα αφού ο απόπλους του Ζenith, που ήταν προγραμματισμένος για τις 21:00 “απαγορεύτηκε” με το “έτσι θέλω” από απεργούς ναυτικούς, μέλη του ΠΑΜΕ.
 
Το απόγευμα της Δευτέρας, περίπου 400 άτομα, ναυτικοί που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΠΝΟ, συγκεντρώθηκαν έξω από τον επιβατηγό σταθμό της Ακτής Ξαβερίου, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της κυβέρνησης να άρει το καμποτάζ.

Περιμένουν στα πούλμαν οι επιβάτες του πλοίου (ΦΩΤO NEWSIT)

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους απαγόρευσαν στους τουρίστες να επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Το Zenith -υπό σημαία Μάλτας- εκτελεί εδώ και λίγες μέρες θαλάσσιες περιηγήσεις με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά. Κατέπλευσε στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας το πρωί, με τους επιβάτες να βγαίνουν για βόλτα στην Αθήνα. Όταν όμως επέστρεψαν, αναγκάστηκαν για ώρες να μείνουν για 12 ώρες στα πούλμαν που τους μετέφεραν.

Διαμαρτυρία κατά της άρσης του καμποτάζ (ΦΩΤO NEWSIT)

Όταν ομάδα από τους τουρίστες και τους οργανωτές της εκδρομής επιχείρησαν να εισέλθουν στο κρουαζιερόπλοιο, επικράτησε ένταση. Δείτε το βίντεο… 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε