Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Με το ”δελτιο” το ρεύμα ακόμα στην Αίγινα – Αποζημιώσεις απο την ΔΕΗ θα ζητήσουν οι επιχειρηματίες του νησιού

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Αγώνα δρόμου κάνουν τα συνεργεία της ΔΕΗ για να προλάβουν το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου, όμως ήδη η ζημιά είναι τεράστια

Δεν φτάνουν όμως οι παρατεταμένες διακοπές στο ρεύμα περιοχές όπως η Σουβάλα και η Αγία Μαρίνα υποφέρουν και από έλλειψη νερού, αφού τα αντλιοστάσια λειτουργούν με ρεύμα. Μέχρι και σήμερα σε διάφορες περιοχές του νησιού το ρεύμα κόβεται για 4 ώρες και επανέρχεται για δυο ώρες.
Μιλώντας στο NewsIt ο Δήμαρχος της Αίγινας κ.Κουκούλης είπε πως έφτασαν σήμερα στο νησί τα πλωτά συνεργεία με τους δύτες και θα επισκευάσουν την ζημία μέχρι το Σάββατο αλλίως οπως  χαρακτηριστικά αναφέρει ”Αλίμονο μας, ήδή η οικονομική ζημία είναι τεράστια και οι έμποροι και καταστηματάρχες του νησιού είναι σε απόγνωση”.
Μάλιστα δεν έκρυψε ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον της ΔΕΗ  για αποζωμίωσεις.
Στην καρδία της τουριστικης περιόδου οι τουρίστες εγκαταλείπουν το νησί καθώς υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Τουρίσμου του νησίου κ,Παπαδόπουλος καταγγέλει στο NewsIt την ΔΕΗ λέγωντας πως : ”Aπό οτι φαίνεται η ΔΕΗ δεν μας υπολογίζει σαν πελάτες, θα μπορούσε να προβλέθει αυτή η κατάσταση.”
Μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες στα δύο από τα τρία υποθαλάσσια καλώδια η ΔΕΗ με επτά γεννήτριες προσπαθεί να εκτονώσει λίγο την κατάσταση.
Το ένα από τα δύο καλώδια έχει κοπεί σε κοντινή απόσταση από την παραλία (ίσως από άγκυρα σκάφους) και έτσι θα είναι μάλλον πιο εύκολη η ανέλκυσή του και η αποκατάσταση της βλάβης, αλλά και αυτή δεν πρόκειται να γίνει πριν περάσουν δύο με τρία 24ωρα
Αν όντως αποκατασταθεί η βλάβη στο ένα από τα δύο καλώδια το νησί θα πάρει βαθιά ανάσα αφού με δύο καλώδια η ηλεκτροδότηση θα είναι αρκετά ικανοποιητική. Θα σταματήσουν τουλάχιστον οι πολύωρες διακοπές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε