Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Με το παλιό καθεστώς η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων

Με το παλιό καθεστώς η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων

Την αναβολή ως τον Οκτώβριο, της εφαρμογής του μέτρου για την πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι την 5η μέρα του επομένου μήνα, καθώς και της ανά μήνα υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, (ΑΠΔ), αποφάσισε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

Έτσι, η υποβολή των ΑΠΔ και η πληρωμή εισφορών των μισθολογικών περιόδων Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012, θα γίνει με το παλαιό καθεστώς.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4075/2012 (Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων), οι εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή στην ασφάλιση φορέων ή κλάδων, τις εισφορές των οποίων εισπράττει ή συνεισπράττει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ήταν υποχρεωμένοι από την 1η Αυγούστου, να υποβάλλουν Α.Π.Δ. κάθε μήνα

Επίσης, βάσει του ιδίου νόμου, οι ασφαλιστικές εισφορές, θα έπρεπε να καταβάλλονται μέχρι την 5η εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα απασχόλησης.

Στην Εγκύκλιο Γ99/1/118/15.6.2012 του ΙΚΑ αναφέρεται ότι η Διοίκηση του Ιδρύματος «αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες, από την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων και προκειμένου να παρασχεθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την τροποποίηση – προσαρμογή των μηχανογραφικών προγραμμάτων μισθοδοσίας, την πληρέστερη ενημέρωση και διευκόλυνσή τους, κρίνει αναγκαίο η ισχύς των εν λόγω διατάξεων να έχουν εφαρμογή από τον 10/2012 (μισθολογική περίοδος Οκτωβρίου 2012)».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε