Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Με το βλέμμα στην τρόικα η συνάντηση υπ. Εργασίας με το Σώμα Επιθεωρητών

Με το βλέμμα στην τρόικα η συνάντηση υπ. Εργασίας με το Σώμα Επιθεωρητών

Θα συγκροτηθούν δυο ομάδες εμπειρογνωμόνων ενώ η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα στηριχθεί σε οικονομικά στοιχεία.

Ως το τέλος της εβδομάδος αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα, ενώ στις 9 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με το τεχνικό κλιμάκιο.

Νωρίτερα σήμερα ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Μιχάλης Χάλαρης ενημέρωσε τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, και για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στο Σ.ΕΠ.Ε.

Το υπουργείο Εργασίας, έχει επιλέξει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα να στηριχθεί περισσότερο σε οικονομικά στοιχεία και λιγότερο σε νομικά επιχειρήματα. Προς το σκοπό αυτό άλλωστε συγκροτεί και δυο διαπραγματευτικές ομάδες εμπειρογνωμόνων.

Κατά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας ζήτησε την επιτάχυνση της υλοποίησης όλων των δεσμεύσεων στις οποίες εμπλέκεται το Σ.ΕΠ.Ε. και προβλέπονται από τη «δανειακή σύμβαση», ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε για την ουσιαστική ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με τα κατάλληλα μέσα και το αναγκαίο προσωπικό.

Αποφασίστηκε, η ενίσχυση των υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εργασίας, με την αξιοποίηση του πλεονάζοντος προσωπικού των οργανισμών του Υπουργείου Εργασίας και από μετατάξεις και αποσπάσεις προσωπικού από τις καταργήσεις και συγχωνεύεις των φορέων του υπόλοιπου δημοσίου τομέα.

Εξετάσθηκε επίσης η άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας για την χρηματοδοτική μίσθωση οχημάτων, προκειμένου να ενισχυθεί το ελεγκτικό έργο του ΣΕΠΕ. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε σήμερα από τον κ. Βρούτση, υπουργική απόφαση για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού ώστε να διατεθούν 60 επιβατικά αυτοκίνητα στις Υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε..

Ακόμη δρομολογήθηκε η διαδικασία για την άμεση παράδοση του Πληροφοριακού Συστήματος που συνδέει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού με αυτό του ΙΚΑ. Το μέτρο αναμένεται να συντελέσει στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους ενώ διευκολύνει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Αποφασίστηκε τέλος η άμεση μεταφορά είκοσι περιφερειακών Υπηρεσιών του φορέα σε κτήρια των καταργηθέντων Κέντρων Νεότητας της Εργατικής Εστίας και του Ο.Α.Ε.Δ, από την οποία το υπουργείο Εργασίας αναμένει την εξοικονόμηση 350.000 ευρώ σε ετήσια βάση.
 

Διαβάστε

Αρχίζουν τα παζάρια με την τρόικα – Πού θα μας «χτυπήσουν» οι δανειστές

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε