Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Με βολές κατά Σαμαρά εγκατέλειψε τη ΝΔ ο Κ.Κιλτίδης

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Την αποχώρησή του από την  Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και την…

ανεξαρτητοποίησή του, ανακοίνωσε ο Κ.Κιλτίδης, με επιστολή που παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής.

 Σε δήλωση του ο κ. Κιλτίδης αναφέρει ότι στη δύσκολη αυτή περίοδο γιά τον τόπο, «ο κ. Σαμαράς και οι περί αυτόν στη ΝΔ επιδίδονται σε εσωτερικές αναδιατάξεις και εκκαθαρίσεις, στο πλαίσιο εμφύλιου πολέμου που μαίνεται μεταξύ προσώπων, ούτε καν ομάδων».

 

Ο βουλευτής σημειώνει ότι δύο φορές τους τελευταίους έξι μήνες εκχώρησε τη συνείδησή του στις επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ «επιδεικνύοντας ανοχή και καρτερικότητα εν ονόματι της ιστορίας της παρατάξεως».

 

Αφήνει να εννοηθεί ότι η μία περίπτωση που υποχώρησε ήταν το δασικό νομοσχέδιο, ενώ για τη δεύτερη αναφέρεται στα σκληρά οικονομικά μέτρα: «Ιδιαιτέρως δεν ήθελα επ’ ουδενί η παράταξή μου και ο ίδιος να αρνηθούμε να δούμε κατάματα την αλήθεια για την οικονομική διάσωση της χώρας»

 

Τους τελευταίους μήνες, συνεχίζει ο κ. Κιλτίδης το ποτήρι ξεχείλισε. «Βρίσκομαι μπροστά σε εξόφθαλμη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια, που καθημερινά εκδηλώνεται και προέρχεται από το κόμμα στο οποίο ανήκω, προκειμένου να πληγώ ηθικά και να απομειωθεί το πολιτικό μου κύρος».

Η ανεξαρτητοποίησή του γίνεται λίγες ώρες πριν τη συζήτηση στη Βουλή του πορίσματος γιά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, γιά το οποίο οι κ.κ. Κιλτίδης και Κοντός διαστεύρωσαν τα ξίφη τους, αναφορικά με τον αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης στην Ουρανούπολη. 

Αν και το πόρισμα που κατέθεσε η ΝΔ “έβγαζε λάδι” όλους τους “γαλάζιους” υπουργούς, αποδίδοντας μόνον πολιτικές ευθύνες σε όσους υπέγραψαν γιά τις ανταλλαγές, εντούτοις ο κ.Κιλτίδης θεώρησε ότι μετά την κόντρα του με τον κ.Κοντό, στοχοποιείται και από το κόμμα του.

Ο κ.Κιλτίδης -που στην ψηφοφορία γιά την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ είχε υποστηρίξει ένθερμα την Ντόρα Μπακογιάννη- διατηρεί εξαιρετικά καλές σχέσεις και με τον ΛΑ.Ο.Σ. του Γ.Καρατζαφέρη.

“Δεν υπήρξε καμία έκπληξη για τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κιλτίδης ακολούθησε την πορεία, που ο ίδιος είχε χαράξει εδώ και καιρό”, αναφέρει λακωνική ανακοίνωση της ΝΔ, λίγα λεπτά μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε