Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μεγάλες μειώσεις στις ποινές των πρωταγωνιστών του παραδικαστικού

Μεγάλες μειώσεις στις ποινές των πρωταγωνιστών του παραδικαστικού

Κάθειρξη 12 από 20 χρόνια στον Ευάγγελο Καλούση και 7 από 12 στην Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια.

Με τις καταδίκες των δύο πρώην δικαστών, της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και Ευάγγελου Καλούση, έκλεισε η δευτεροβάθμια δίκη σκέλους της μεγάλης υπόθεσης του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος που είχε ξεκινήσει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι δικαστές, με την απόφαση τους μείωσαν σημαντικά τις πρωτόδικες ποινές που είχαν επιβληθεί στους δύο πρώην πρωτοδίκες, επιβάλλοντας στον Ευάγγελο Καλούση κάθειρξη 12 χρόνια, από τα 20 έτη και 2 μήνες της πρωτόδικης απόφασης και στην Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια 7ετή κάθειρξη ,από την αρχική των 12 ετών. Και οι δύο πρώην ανακριτές οδηγήθηκαν στην φυλακή.

Η υπόθεση αφορούσε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα , κατάχρησης εξουσίας κ.α., που σχετίζονται με χρηματισμό των δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να έχει ευνοϊκή κατάληξη σε ποινικές του υποθέσεις, που χειρίζονταν οι δύο ως ανακριτές, ο επιχειρηματίας κ. Σωτήρης Κρητικός, ο οποίος χθες κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο. Οι δύο κατηγορούμενοι δικαστικοί, σύμφωνα με την δικογραφία, έκαναν κρουαζιέρα με σκάφος που ανήκει στον επιχειρηματία, ενώ η Μπουρμπούλια, μέσω του Καλούση, φέρεται να πήρε, το 2001 ,μεγάλο χρηματικό ποσό για να μην προφυλακίσει τον κ. Κρητικό σε υπόθεση θανατηφόρας έκρηξης σε βενζινάδικο που του ανήκε.

Το επίμαχο ποσό φέρεται με την βοήθεια του πρώην συζύγου της να το διέθεσε για αγορά μετοχών.

Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ,πλην του κ.Κρητικού ,απαλλάχθηκαν ο δικηγόρος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, ο πρώην σύζυγος της Μπουρμπούλια κ.Θ.Αμοργιανός και ο επιχειρηματίας κ.Α.Γεωργίου. Σε πρώτο βαθμό οι ποινές φυλάκισης που τους είχαν επιβληθεί ήταν από 2 έως 6 ετών.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία, Ευστρ.Βαλυράκη, σε 18μηνη ποινή φυλάκισης για πλημμεληματικές πράξεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε