Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στην Μύκονο

Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι κάλυπταν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ώστε να μην πληρώνουν φόρους στο δήμο. Απάτη πολλών εκατομμυρίων με τα δημοτικά τέλη και εμπλοκή offshore εταιρειών.

Διαστάσεις σκανδάλου λαμβάνει υπόθεση διαφθοράς στη δήμο Μυκόνου σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα “Καθημερινή”.
 
Δύο δήμαρχοι, δύο αντιδήμαρχοι και αρκετοί υπάλληλοι κατηγορούνται ότι κάλυπταν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού ώστε να μην πληρώνουν φόρους στο δήμο, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά.
 
Την υπόθεση ερευνά η εισαγγελέας Σύρου, που διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και οι συνολικά επτά δημόσιοι λειτουργοί πρόκειται να καταθέσουν σύντομα. Κόλαφος για την ηγεσία του Δήμου Μυκόνου αλλά και για τους επικεφαλής των οικονομικών του υπηρεσιών είναι το έγγραφο που έστειλε στον ανακριτή η εισαγγελέας Σύρου. Η εισαγγελέας κατηγορεί ευθέως τους επτά εμπλεκόμενους ότι είχαν σκοπό να “καλύψουν” τους εκάστοτε οφειλέτες του δήμου, συντηρώντας σκοπίμως ένα πραγματικό χάος στις οικονομικές υπηρεσίες.
 
 
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία ερευνώνται πράξεις που επισύρουν κατηγορίες για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες επισύρουν ποινές έως και 20ετούς φυλάκισης.
 
Διώξεις ασκήθηκαν και κατά τεσσάρων υπαλλήλων του δήμου, αλλά και εννέα τραπεζών στο νησί που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει κύκλωμα το οποίοι εξαφάνιζε τα έσοδα του δήμου από τα τέλη και εξέδιδε πλαστές αποδείξεις.
 
Τα χρήματα έχουν κάνει φτερά και ερευνάται το ενδεχόμενο συμμετοχής των αιρετών σε εταιρείες Off shore.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε