Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Μεγαλοοφειλέτες φεύγουν με τζετ για να μη συλληφθούν!

Φόβος και τρόμος έχει πέσει στους επιχειρηματίες μετά τις – πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα – συλλήψεις μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου και φοροφυγάδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” τις επόμενες ημέρες παίρνουν σειρά όσοι έχουν μεγάλες καταθέσεις στην Ελβετία και παράλληλα εκκρεμότητες με την εφορία καθώς οι διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών ανέδειξαν άλλη μία λίστα που βρίσκεται τώρα σε χέρια εισαγγελέων. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί λίστα που περιλαμβάνει αποδεδειγμένους φοροφυγάδες, οι οποίοι όμως διαθέτουν σημαντικές καταθέσεις και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζει ότι πολλοί μεγαλοοφειλέτες “κοιμούνται σε άλλα σπίτια το βράδυ για να μη συλληφθούν”.

Είναι χαρακτηριστικά αυτά που έγιναν την περασμένη Τετάρτη όταν διέρρευσε ότι επίκεινται τρεις συλλήψεις επιχειρηματιών που χρωστούν πολλά χρήματα στην εφορία λόγω μη απόδοσης του ΦΠΑ. Την επόμενη το πρωί έγινε γνωστό ότι ένας εκ των τριών νοίκιασε ιδιωτικό αεροπλάνο και εγκατέλειψε τη χώρα για να αποφύγει τη σύλληψη αλλά και τον διασυρμό.

Όπως αναφέρει το “Θέμα” πάνω από 2.000 επιχειρηματίες οφείλουν ΦΠΑ πάνω από 500.000 ευρώ και είναι πρώτοι στη λίστα που έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης και ο επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας Νικόλαος Μάρκου. Οι λίστες παραδόθηκαν από τον προϊστάμενο στου ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Για τις κινήσεις αυτές έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Μαξίμου. Ο κ. Παπαδήμος ενημερώθηκε από τον κ. Βενιζέλο ότι η λίστα με τους υπό σύλληψη επιχειρηματιών διευρύνεται και με όσους χρωστάνε φόρο εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ.

Τέλος το υπουργείο έχει ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδας τη λίστα με τα εμβάσματα των καταθέσεων που έφυγαν για το εξωτερικό. Η λίστα αυτή διασταυρώνεται για να διαπιστωθεί αν έχουν προβεί σε αυτή την κίνηση άνθρωποι που χρωστάνε πολλά στο δημόσιο. Για να μην υπάρξει αιφνιδιασμός υπάρχει προθεσμία για ρύθμιση χρεών ως την 1η Δεκεμβρίου. Από τότε και μετά θα ξεκινήσουν συλλήψεις. Η πρώτη λίστα περιλαμβάνει ήδη 1.500 ονόματα και οι διασταυρώσεις συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη μεγαλοεπιχειρηματία για χρέη στο δημόσιο!

Τι ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα ο Γ. Πετζετάκις που χρωστά 2,1 εκατ. ευρώ

Έπιασαν τον Γ. Πετζετάκι για χρέη 2,1 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο

Χειροπέδες σε πασίγνωστο κομμωτή για χρέη στο Δημόσιο

Χειροπέδες σε άλλους δύο επιχειρηματίες για μη καταβολή ΦΠΑ!

Συνελήφθη ο Π. Πανούσης της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ για μη καταβολή ΦΠΑ

Νέα σύλληψη επιχειρηματία για χρέη στο Δημόσιο

Ελεύθεροι όσοι συλλαμβάνονται για μεγάλα χρέη! “Πλημμεληματάκι” το να χρωστάς … εκατομμύρια!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε