Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μειωμένες πτήσεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Μειωμένες πτήσεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.08.2010 | 22:45
Πρώτη δημοσίευση: 17.08.2010 | 22:45

Αιτία οι εργασίες που γίνονται για να ολοκληρωθεί ένας συνδετήριος τροχόδρομος του κυρίως διαδρόμου με την νέα πίστα στάθμευσης αεροσκαφών.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της πόλης θα είναι μειωμένες για να ολοκληρωθούν τα έργα. Στο συγκεκριμένο τμήμα του αεροδρομίου οι εργασίες είχαν αρχίσει πριν αρκετούς μήνες, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση και απαιτείται η ασφαλτόστρωσή του, για να το χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη κατευθυνόμενα στη νέα πίστα.

Αν και τα έργα δεν επηρεάζουν τον διάδρομο προσγειώσεων-απογειώσεων, οι κανονισμοί προβλέπουν ότι περιμετρικά του διαδρόμου δεν πρέπει να υπάρχει κανένα εμπόδιο για να είναι ελεύθερες οι προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών.

Έτσι από τα 2,5 χλμ του διαδρόμου τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούν μόνο τα 1300 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι πτήσεις θα εκτελούν μόνο τα ελικοφόρα της Olympic Air.

Αντίθετα η Aegean θα αποδεσμεύσει τα ισπανικά ελικοφόρα που είχε μισθώσει και στις εσωτερικές της πτήσεις θα χρησιμοποιεί τα τετρακινητήρια αεροσκάφη ΑVRO που χρειάζονται μεγαλύτερο μήκος διαδρόμου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν θα εκτελεί πτήσεις προς Γιάννενα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του τροχόδρομου. Δεν αποκλείεται το κενό αυτό να το καλύψει η Olympic Air προσθέτοντας μια ακόμη πτήση προς Γιάννενα.

Οι φορείς των Ιωαννίνων και οι τουριστικοί παράγοντες, ζητούν να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο το έργο καθώς από τον επόμενο μήνα ξεκινάει ο συνεδριακός τουρισμός που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο