Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μειώνεται η διδακτέα ύλη από το Σεπτέμβριο

Μειώνεται η διδακτέα ύλη από το Σεπτέμβριο
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.05.2010 | 08:45
Πρώτη δημοσίευση: 27.05.2010 | 21:18

Από τη νέα σχολική χρονιά, η διδακτέα ύλη στην Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, το Γυμνάσιο και την Α’ Λυκείου θα είναι μειωμένη.

Οι περικοπές, σε πρώτη φάση, θα γίνουν στα θετικά μαθήματα, όπως Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Γεωγραφία, Βιολογία, Πληροφορική και Τεχνολογία ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Όπως είπε, πρόκειται για δύσκολη και δυσνόητη ύλη, που επαναλαμβάνεται στις επόμενες τάξεις. Η μείωση φτάνει έως και το 30 -34% σε ορισμένα μαθήματα, όπως τα μαθηματικά και η φυσική.

Μεταξύ των αλλαγών που θα γίνουν από τη νέα χρονιά είναι και η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος σε 800 ολοήμερα σχολεία για διεύρυνση του ωραρίου, έως τις 14:00 υποχρεωτικά και έως τις 16:00 προαιρετικά. Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η διδασκαλία γλώσσας, μαθηματικών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, αισθητικής και αγωγής υγείας.

Το υπουργείο αναμένεται να προωθήσει και μια συνάντηση επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο ένα νέο πλαίσιο για τη στήριξη της ελληνικής γλώσσας. Η στρατηγική που προωθείται έχει ως βασικούς άξονες την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε παλινοστούντες και μετανάστες, τη διδασκαλία της γλώσσας σε σχολεία εντός και εκτός συνόρων, τη δημιουργία συστήματος που θα δίνει πιστοποιητικό ελληνομάθειας και την παρακολούθηση και υποστήριξη των εδρών ελληνικής γλώσσας στο Εξωτερικό.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook