Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μειώνονται κι άλλο τα πρόστιμα για αυθαίρετα πριν το ‘83

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.09.2011 | 16:17
Πρώτη δημοσίευση: 07.09.2011 | 16:17

Σε 30 αυξάνονται οι μήνες της αποπληρωμής του προστίμου, μέχρι τον Δεκέμβριο η πρώτη δόση.

Με σημαντικές αλλαγές ως προς τα πρόστιμα αλλά και τους χρόνους καταβολής των δόσεων ψηφίστηκε και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων.

Η κυριότερη αλλαγή έχει να κάνει με το ύψος του προστίμου για αυθαίρετα που χρίστηκαν πριν από το 1983, με τον συντελεστή να μειώνεται κατά μισή μονάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές:

-Όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι το Δεκέμβριο την πρώτη δόση αντί στους οκτώ μήνες που ίσχυε αρχικά.

-Αυξάνονται οι μήνες αποπληρωμής του προστίμου από 24 σε 30.

-Καταργείται η διάταξη που ρυθμίζει τον ακριβή αριθμό των ισόποσων δόσεων καταβολής και ο καθορισμός τους παραπέμπεται σε απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος.

-Μειώνονται περαιτέρω τα πρόστιμα για την «νομιμοποίηση» αυθαιρέτων που κτίστηκαν πριν το 1983 με το συντελεστή να διαμορφώνεται από 0,2 σε 0,15.

-Καταργείται από τη δημοσίευση του νόμου κάθε διάταξη που επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση σύνδεση αυθαίρετων κτισμάτων με δίκτυα κοινής ωφέλειας, και παύουν να ισχύουν βεβαιώσεις ή αποφάσεις που τυχόν έχουν εκδοθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυθαίρετα: από Δεκέμβρη η πρώτη δόση για την “τακτοποίηση”

Όλο το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα - Μικρότερα τα πρόστιμα για την κύρια κατοικία

Τι θα πληρώσετε για να «τακτοποιήσετε» το αυθαίρετό σας

Αυθαίρετα: Μειώνονται τα πρόστιμα για: πατάρια, σοφίτες, υπόγεια - Εισάγεται συντελεστής παλαιότητας   Διαδώστε αυτό το άρθρο