Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μειώνονται κλήσεις και πρόστιμα λόγω κρίσης;

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Μένουν απλήρωτες στα συρτάρια οι κλήσεις και είναι τόσο πολλές που το υπουργείο σκέφτεται ήδη τη μείωσή τους.

Ποσά όπως 700 ευρώ για παραβίαση του STOP ή για παραβίαση κόκκινου είναι δυσβάσταχτα και είναι πολλοί εκείνοι που δεν πάνε να πληρώσουν ούτε το μισό όπως προβλέπει ο νόμος εντός 10 ημερών.
Ζώνη και κράνος που έχουν πρόστιμο 350 ευρώ (μισός μισθός δηλαδή) είναι επίσης δυσβάσταχτα και μεταξύ των κλήσεων που δεν πληρώνονται από τους πολίτες.
Ακόμη και τέτοιου είδους πρόστιμα για σοβαρότατες παραβάσεις που βάζουν σε κίνδυνο ζωές σκέφτεται το υπουργείο να μειώσει.
Μια δεύτερη σκέψη είναι να μην μειωθεί το πρόστιμο, αλλά το ποσό που θα πληρώνει ο παραβάτης αν προσέλθει εντός 10 ημερών.
Ειδικά για τις “ακίνδυνες” παραβάσεις όπως παράνομο παρκάρισμα ή παραβίαση λεωφοριολορίδας και μικρές υπερβάσεις ταχύτητας, υπάρχει η σκέψη τα πρόστιμα να μειωθούν αρκετά και να μην υπερβαίνουν τα 25 ευρώ όταν ο παραβάτης πάει να πληρώσει εντός 10ημέρου.
Αν οι “ακίνδυνες” παραβάσεις μειωθούν ίσως κάποιοι άνθρωποι βοηθηθούν, αρκεί όμως το μέτρο να μην δώσει μια ακόμη αφορμή στους γνωστούς “κουρσάρους” των δρόμων να παρκάρουν όπου θέλουν ή να περνάνε με κόκκινο πιο εύκολα απ’ ότι μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης
Ακριβότερα ασφάλιστρα για τους παραβπάτες του Κ.Ο.Κ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε