Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Μειώνονται οι συντάξεις μουσικών και λογοτεχνών – Προκαταβολή σε δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν στη σύνταξη

Μειώνονται οι συντάξεις μουσικών και λογοτεχνών – Προκαταβολή σε δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν στη σύνταξη

Νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων θεσπίζει την προκαταβολή στους δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν στη σύνταξη, «προκειμένου να αμβλυνθούν τα οικονομικά προβλήματα που αυτοί ενδεχομένως αντιμετωπίζουν λόγω των ενδεχόμενων καθυστερήσεων της απονομής της» κατατέθηκε στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο, που επιχειρεί βελτιώσεις σε υφιστάμενες συνταξιοδοτικές, διοικητικές και δημοσιονομικές διατάξεις,δίνεται επίσης η δυνατότητα άρσης της αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμης προκειμένου να υπαχθεί ο δικαιούχος σε ευνοϊκότερες συνταξιοδοτικές διατάξεις, θεσπίζεται η ολική απογραφή συνταξιούχων του Δημοσίου ανά πενταετία, δημιουργείται Μητρώο Δημοσιονομικών Ελέγχων και Ελεγκτών. Επίσης, μειώνονται οι συντάξεις των μουσικών και των λογοτεχνών στα 730 ευρώ, δίνεται η δυνατότητα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να εκπροσωπείται και από ιδιώτες δικηγόρους κ.ά.

Παράλληλα, κατατέθηκε και νομοσχέδιο με το οποίο ανασυγκροτείται το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με παράλληλη υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος σε αυτό.

Επίσης, με τροπολογία προβλέπεται η μείωση κατά 50% των συντελεστών της ετήσιας εισφοράς που καταβάλλουν τα ναυτιλιακά γραφεία και οι αλλοδαπές πλοιοκτήτριες εταιρείες με γραφεία στην Ελλάδα (με εξαίρεση εκείνων των επιβατηγών και των εμπορικών εσωτερικών πλόων), με επιβολή φόρου 10% στους μερισματούχους τους. Από την μείωση της εισφοράς προβλέπεται απώλεια εσόδων 7,75 εκ. ευρώ, ενώ δεν καθίσταται δυνατόν να υπολογιστούν τα έσοδα από την επιβολή του φόρου.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνονται μέχρι την 31η Ιουλίου, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των προσώπων που απασχολούνταν στις «Ενέργειες Στήριξης Ηλικιωμένων», του προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013) – και καταβάλλονται 3 εκ. ευρώ από τους ΟΤΑ Α’ βαθμού, για τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά το διάστημα αυτό.

Με άλλη τροπολογία, μεταφέρεται η εποπτεία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας, από το υπουργείο Πρόνοιας στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως. Καταργείται επίσης, η Επιτροπή Κωδικοποιήσεων και Αναμόρφωσης του Δικαίου έναντι της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και ορίζεται πως το ύψος των αποζημιώσεων του προέδρου και των μελών της τελευταίας, όπως επίσης και εκείνων της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, θα ορίζεται κατευθείαν από τον Πρωθυπουργό.

Διαβάστε

“Τρέχουν” το Κτηματολόγιο – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Πώς θα σωθούν τα αυθαίρετα – Οι επτά αλλαγές στις ρυθμίσεις

Νομοσχέδιο με συγχωνεύσεις και αυστηρές ποινές για την λαθροϋλοτόμηση

Νομοσχέδιο για προκαταβολικές συντάξεις στο Δημόσιο – Αλλαγές στους ασφαλισμένους του Δημοσίου – Τι αλλάζει με τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε