Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μειώσεις 15% φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Μειώσεις 15% φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.01.2011 | 06:58
Πρώτη δημοσίευση: 10.01.2011 | 06:58

- Καταργούνται ειδικά και κλαδικά επιδόματα
- Μειώνονται θέσεις προϊσταμένων και διευθυντών
- Ο μισθός συνδέεται με την παραγωγικότητα

Για λύτες... δυνατούς στα μαθηματικά είναι το σταυρόλεξο που βάζει η Κυβέρνηση με το ενιαίο μισθολόγιο. Στόχος είναι η εξοικονόμηση τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων.

Πως θα γίνει αυτό; Από την περικοπή επιδομάτων.

Σήμερα η αναλογία μισθού/επιδομάτων είναι περίπου 60/40. Από το δεύτερο τρίμηνο του 2011 (αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς το πρώτο τρίμηνο λήγει το Μάρτιο που είναι να βγει η δόση του δανείου από την Τρόικα) η αναλογία σύμφωνα με τις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι να πάει στο 80/20.

Με δεδομένο ότι δεν θα θιγούν παρά ελάχιστα επιδόματα όπως το οικογενειακό, το θέσης και το ανθυγιεινής εργασίας, αλλά και το γεγονός πως θα ενσωματωθούν στο μισθό επιδόματα όπως ηλεκτρονικού υπολογιστή, το επίδομα φακέλου και το έγκαιρης προσέλευσης, όσοι είναι στα χαμηλά κλιμάκια δεν φαίνεται να θίγονται πολύ. Εκείνοι που θα δουν μεγάλη μείωση είναι όσοι αμείβονται με μισθούς άνω των 1.800 ευρώ (καθαρά) που θα δουν (όπως λέγεται) μειώσεις ως και 15%.

Με δεδομένο όμως ότι δεν πρόκειται να γίνουν αυξήσεις το ότι με το νέο μισθολόγιο εξισώνονται μισθοί μεταξύ υπαλλήλων που υπηρετούν σε ίδιες θέσεις στο δημόσιο έρχονται και άλλες μειώσεις (κρυφές προς το παρόν) για χιλιάδες υπαλλήλους.

Η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί στο μισθό των νεοπροσλαμβανόμενων που θα εισέρχονται με όρους παρόμοιους με αυτούς του ιδιωτικού τομέα.
Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί βασικό μισθό στα 1.300 ευρώ, ποσό που μάλλον θα αποτελέσει... όνειρο θερινής νυχτός!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook