Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μειώσεις μισθών σε 171 ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου

Μειώσεις μισθών σε 171 ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου

– Ως και 35% θα μειωθούν οι μισθοί
– Μαχαίρι ως 30% στις δαπάνες ΔΕΚΟ και φορέων
– Λουκέτο μπαίνει άμεσα σε κρατικές επιχειρήσεις

Η εγκύκλιος του υπουργείου προς ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου για μείωση των λειτουργικών δαπανών δεν αποτελεί τίποτε άλλο από τελεσίγραφο για μείωση των εξόδων του κράτους και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για μεγάλες μειώσεις μισθών, αλλά και λουκέτα στις πιο ζημιογώνες επιχειρήσεις.

Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει μειώσεις των αποδοχών των εργαζόμενων από 30% ως και 35% με βάση το μισθολόγιο του Δημοσίου που θα ισχύσει πλέον και εκεί, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και μείωση των λειτουργικών δαπανών σε ύψος ως και 30%.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται και το λουκέτο στις δύο πλέον ζημιογόνες επιχειρήσεις, τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος και την ΛΑΡΚΟ. (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Τα μέτρα αυτά θα σημάνουν με βάση τα σημερινά δεδομένα των αποδοχών των εργαζομένων μια μείωση ως και 10.000 ευρώ το χρόνο ( από τις 31.000 ευρώ/χρόνο στις 21.000-22.000/χρόνο).

Με τη μείωση αυτή το κράτος υπολογίζει να εξοικονομήσει, σύμφωνα με την Καθημερινή, περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάλογη θα είναι η εξοικονόμηση από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών με στόχο να εξοικονομήσει το κράτος ποσά ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Διαβάστε επίσης:
Λουκέτο σε ΟΔΙΕ και ΛΑΡΚΟ

Συνταξιούχοι θα δώσουν πίσω το εφάπαξ – Ζητά τον απολογισμό των ΔΕΚΟ για το 2011 το ΥΠΟΙΚ

Ρέσλερ: Επικίνδυνος ο λαϊκισμός κατά της Ελλάδας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε