Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 10 Αθήνα Αναλυτικά

Μείωση μισθών έκανε το 27% των ελληνικών επιχειρήσεων

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2012 | 23:19
Πρώτη δημοσίευση: 20.03.2012 | 16:34

Σε μειώσεις μισθών για ορισμένα επίπεδα εργαζομένων προχώρησε το 27% των επιχειρήσεων, το 2ο εξάμηνο του 2011, ενώ 6 στις 10 επιχειρήσεις θα παγώσουν τους μισθούς και το 2012.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Aon Hewitt, στην οποία συμμετείχαν 100 ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, με περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους στη χώρα μας, ένα ακόμα αποθαρρυντικό στοιχείο της έρευνας αφορά στις αυξήσεις μισθών. Ενώ, στην ευρωζώνη, 9 στις 10 επιχειρήσεις θα προβούν σε αυξήσεις, το 2012, στην Ελλάδα, η αναλογία είναι μόνο 3 στις 10, με το ποσοστό αύξησης να μην ξεπερνά το 2,3%, ποσοστό 25% χαμηλότερο από αυτό που είχε προβλεφθεί το φθινόπωρο του 2011.

Η Ελλάδα υστερεί σημαντικά σε αυτή την ποσοστιαία αύξηση, σύμφωνα με την έρευνα, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης, με "πρωταθλητές" το Βέλγιο και την Αυστρία με αυξήσεις της τάξης του 3,3%. Οι χώρες, που ακολουθούν, είναι οι ακόλουθες: Η Γερμανία με 3%, η Ιταλία με 2,9%, η Ισπανία με 2,7% και η Ιρλανδία με 2,6%.

Τα στοιχεία της έρευνας, αναφορικά με τις μορφές απασχόλησης, δείχνουν πως αρκετές επιχειρήσεις στρέφονται στην εκ περιτροπής εργασία και στη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής, ιδιαίτερα σε κλάδους που πλήττονται έντονα.

Αυτό, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, δημιουργεί επιπρόσθετη ανασφάλεια στα στελέχη των εταιρειών, τα οποία φοβούνται το ντόμινο των ανακατατάξεων, που θα προκληθεί. Συγκεκριμένα, εκφράζονται έντονοι φόβοι μήπως οι αναμενόμενες μειώσεις των κατώτατων μισθών συμπαρασύρουν και εκείνους των υψηλότερων βαθμίδων.


Διαβάστε
Συμψηφισμός του εφάπαξ με δάνειο στην τράπεζα;

Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή
  2. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  3. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  4. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  5. Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες! Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες!
  6. Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία” Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία”
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook