Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μείωση μισθού 60% και 2 μέρες εργασία την εβδομάδα πρότεινε η ΝΕL LINES στους εργαζόμενους της.

Μείωση μισθού 60% και 2 μέρες εργασία την εβδομάδα πρότεινε η ΝΕL LINES στους εργαζόμενους της.

Aυτός ο εκβιασμός δε θα περάσει λέει στο Νewsit o πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου εργαζομένων στη Ναυτιλία.

Δύο μέρες εργασίας και μείωση μισθού 60% προτείνει η διοίκηση της ΝΕL LINES στους εργαζόμενους, λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων και της σημαντικής και ανησυχητικής μείωσης της ρευστότητας της επιχείρησης, όπως επιβεβαίωσε στο Νewsit o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Αβραντίνης ο οποίος δήλωσε “το κράτος μας χρωστά περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ απο τα δρομολόγια που πραγματοποιούμε στις άγονες γραμμές. Από το να προβούμε σε απολύσεις προτείναμε αυτή τη λύση στους εργαζόμενους. Η πρόταση αφορά τους 64 εργαζόμενους της εταιρείας που απασχολούνται στη στεριά”.

Οπως πρώτα έγραψε το capital.gr η διοίκηση την περασμένη εβδομάδα ενημέρωσε το προσωπικό και κάλεσε τους εργαζόμενους σε διαβούλευση. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στους εργαζόμενους η εταιρεία προτίθεται να εφαρμόσει σύμφωνα με τον νόμο (άρθρο 38 παρ.3 του Ν.1892/90 όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του Ν.3846/10, ισχύει από 11/5/10), σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης 2 ημέρες την εβδομάδα αντί απολύσεων με διάρκεια έως 3 μήνες και μείωση μισθού 60%.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν γιατί η εταιρεία προσφέρει αυξημένες προμήθειες στο δίκτυο πωλήσεων της (πρακτορεία) σε σχέση με τον ανταγωνισμό (15% αντί 8% που προσφέρει ο ανταγωνισμός στη γραμμή Χίο – Μυτιλήνη έως 31/10/2011). Επιπλέον σημειώνουν πως ο τζίρος της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 73% σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία του εξαμήνου από το προηγούμενο έτος και πως έχει ναυλώσει 12 επιπλέον πλοία σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελευταίου εξαμήνου.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου εργαζομέων στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό, Θάνος Βασιλόπουλος “θεωρώ ότι είναι μια θρασύτατη ενέργεια από μεριά της εταιρείας. Η ίδια η εταιρεία και ο συγκέκριμενος ιδιοκτήτης προχωρα σε αυτή την ενέργεια εκμεταλλευόμενος αυτή τη στιγμή το νομικό καθεστώς που υπάρχει. Δηλαδή προτείνει εκ περιτροπής εργασία, μείωση 60% των μισθών των εργαζομένων, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους. Τους λένε ή το αποδεχεστε ή απολύεστε. Οι συγκεκριμένοι εργοδότες είναι οι πιο κρατικοδίαιτοι .Ξεκοκκαλίζουν επί χρόνια παχυλές επιδοτήσεις με τις άγονες γραμμές. Αυξάνουν τα εισιτήρια των δρομολογίων εκβιάζοντας με τον αποκλεισμό των κατοίκων των νησιών. Οι κερδοφοριες της εταιρείας τα τελευταία χρόνια ήταν σε απίστευτα ύψη. Εμείς σαν Σύνδεσμος δε θα επιτρέψουμε να συμβεία αυτο το πράγμα και θα αγωνιστούμε για να εξαφανιστούν όλοι αυτοί οι κύριοι που λυμαίνονται την ελληνική ναυτιλία. Δυστυχώς ζούμε στην εποχή του μνημονίου. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια κυβέρνηση που έχει συμμαχήσει με όλα αυτά τα περιθωριακά στοιχεία της επιχειρηματικότητας και μιλάμε ότι ισχύει πράγματι αυτός ο νόμος τον οποίο θέλει να εφαρμόσει η εταιρεία εκβιάζοντας. Νομικά ισχύει αλλά αυτο δεν σημαίνει τίποτα. Θα αγωνιστούμε για να μην επιτρέψουμε να γίνει αυτό το πράγμα”.

Ακούστε τη δήλωση του κυρίου Βασιλόπουλου του στο NewsIt:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δίχως πλοίο κινδυνεύουν να μείνουν πολλά νησιά μέσα στο χειμώνα!

Το στοιχειωμένο υπ. Ναυτιλίας – Κυβερνητικές παλινωδίες και για την ύπαρξή του ή μη


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε