Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μείωση των βουλευτών σε 200 προτείνει ο Ρέππας

Μείωση των βουλευτών σε 200 προτείνει ο Ρέππας

Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιη κατανομή των βαρών επισημαίνει ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας σε συνέντευξή του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”.

Εκτιμά ότι τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν “δεν αποτελούν την καλύτερη άσκηση ιδεολογικής συνέπειας, είναι όμως άσκηση ευθύνης, ουσίας και τακτικής σε ανορθόδοξο πόλεμο”.

Ο υπουργός προτείνει έκτακτη εισφορά στο ύψος του 10% για τους έχοντες εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ και επίσης εισφορά τουλάχιστον 50.000 ευρώ για την κατοχή off shore εταιριών“, ως “μέτρα που ανταποκρίνονται στην αρχή μιας δίκαιης αποφασιστικότητας”.

Ο κ. Ρέππας αναφέρει επίσης ότι “η εισοδηματική πολιτική στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να κινηθεί μέσα στο πλαίσιο που κινείται ο δημόσιος τομέας, δοθέντος ότι η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη της χώρας είναι καθοριστική”.

Σε ερώτηση αν φοβάται συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματός του ανάλογες με αυτές του 1985, απαντά ότι το ΠΑΣΟΚ “είναι σήμερα πολύ πιο ώριμο”, προσθέτοντας ότι “κυβέρνησε επί αρκετά χρόνια και μπορεί να αντιμετωπίζει τα πράγματα από θέση κυριαρχίας, χωρίς κόμπλεξ και χωρίς ενοχές απέναντι στην προκατασκευασμένη κριτική των αντιπάλων μας”.

Εξάλλου, προτείνει περιορισμό των βουλευτών από 300 σε 200, χωρίς να υπονομεύεται το μέτρο εκπροσώπησης των πολιτών, περιορισμούς θητείας σε πολιτικές θέσεις, καθώς και επέκταση του “πόθεν έσχες” και δημοσιοποίησή του για όλους εκείνους που ασκούν δημόσια εξουσία ή έχουν δημόσιο λόγο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε