Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Μειώστε 40% τους μισθούς σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Δεν είναι μόνο οι μισθοί των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες που έχουν μπει στο στόχαστρο της τρόικας που επιβάλει την πώλησή τους και έτσι και τη μείωση του μισθολογικού κόστους ώστε να γίνουν πιο… θελκτικές.

Η μείωση των αποδοχών που προωθείται στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να συμπαρασύρει τους μισθούς σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες (διαβάστε εδώ το σχέδιο των μειώσεων).

Ειδικά η περίπτωση μείωσης των μισθών για όσους λαμβάνουν μισθό πάνω από τη σύμβαση αναμένεται να προκαλέσει μειώσεις στους μισθούς ως και 40%.

Ήδη οι μισθοί έχουν μειωθεί ωστόσο οι δανειστές επιβάλλουν και νέες, χωρίς… βέβαια να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την κυβέρνηση.

Ουσιαστικά οι απαιτήσεις της τρόικας αφορούν μόνο σε μειώσεις μισθών και επιδομάτων και βάζουν στο στόχαστρο:
-Το συντελεστή αρχαιότητας που προβλέπει αυτόματη εξέλιξη μισθού και επιδομάτων με βάση τη διάρκεια της υπηρεσίας, ανεξαρτήτως παραγωγικότητας και κυκλικών συνθηκών.
-Την έλλειψη αμοιβής ανάλογα με την απόδοση και την αξιολόγηση
-Τα πολλαπλά επιδόματα
-Την ακαμψία στο χώρο εργασίας σχετικά με μετακινήσεις προσωπικού και ανάθεση εργασιών
-Την κληρονομική υπερωριακή αμοιβή που είναι υψηλότερη από αυτή σε ανταγωνιστικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα
-Τις υψηλότερες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στον ιδιωτικό τομέα που βασίζονται σε κληρονομικές παροχές κοινωνικής ασφάλισης ενώ ζητείται να μειωθούν στα επίπεδα του ΙΚΑ, όπου είναι υψηλότερες

Ουσιαστικά ενώ δεν πρόκειται για οριζόντιες παρεμβάσεις στα μισθολογικά, οι όροι που τίθενται αφορούν σε όλους τους εργαζόμενους θέτοντας υπό αμφισβήτηση από τη μονιμότητα μέχρι τα βασικά τους επιδόματα.

Διαβάστε επίσης:
“Μαχαίρι” σε όσους παίρνουν πάνω απ’ τη σύμβαση – Κομμένα τα δώρα σε χιλιάδες εργαζόμενους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε