Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μειώθηκε η ποινή του πλοιάρχου του «Σάμινα»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μείωση της ποινής του πλοιάρχου του «Εξπρές Σάμινα» από 12 σε 5,5 χρόνια αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ο Β. Γιαννακής, πλοίαρχος του μοιραίου πλοίου που βυθίστηκε έξω από το λιμάνι της Πάρου τον Σεπτέμβριο του 2000, παρασύροντας στο θάνατο 80 επιβάτες, είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά σε κάθειρξη 12 ετών και έχει ήδη αποφυλακιστεί. Τώρα η ποινή περιορίστηκε στα 5,5 χρόνια.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι το Εφετείο του Πειραιά έσφαλε ως προς τον πλοίαρχο του «Εξπρές Σάμινα», καθώς το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας από το οποίο προήλθε ο θάνατος των 80 επιβατών απορροφά το αδίκημα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Κατά συνέπεια, έπαυσε η δίωξη σε βάρος του Γιαννακή, λόγω παραγραφής των πλημμελημάτων της ανθρωποκτονίας και των σωματικών βλαβών από αμέλεια. Αδικήματα τα οποία επαύξησαν την ποινή κατά 6 χρόνια 5 μήνες και 25 μέρες.

Όμως, κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ότι παραμένει η ποινή των 5 ετών και 6 μηνών που επιβλήθηκε: τα μεν 5 χρόνια για τη διατάραξη της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας, οι δε 6 μήνες για τα πλημμελήματα της μη αυτοπρόσωπης διεύθυνσης πλοίου και του ναυαγίου από αμέλεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε