Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μένουν στο Δημόσιο μόνο όσοι γράψουν καλά στις εξετάσεις;

Μένουν στο Δημόσιο μόνο όσοι γράψουν καλά στις εξετάσεις;
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.01.2012 | 08:21
Πρώτη δημοσίευση: 23.01.2012 | 08:21

Εξετάσεις όπως και αυτές που γίνονται για την αξιολόγηση των υποψήφιων διευθυντών ετοιμάζει, όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο για την αξιολόγηση όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Οι πληροφορίες που ήθελαν του ξένους επιτηρητές να αναλαμβάνουν την αναμόρφωση του Δημόσιου Τομέα μάλλον αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα.

Η περιβόητη αναμόρφωση ξεκινάει με αναδιάρθρωση των οργανισμών μέσω των γνωστών καταργήσεων και συγχωνεύσεων.

Μετά από αυτό θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό, όπως όμως αναφέρει στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο υπουργός υπάρχει το ενδεχόμενο υποχρεωτικών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων, στην περίπτωση κατάργησης οργανικών θέσεων, αλλά όχι απαραιτήτως των συγκεκριμένων εργαζομένων των οποίων η θέση θα καταργηθεί. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει και η διαδικασία αξιολόγησης μέσω γραπτών εξετάσεων που προς το παρόν οι πληροφορίες λένε ότι θα μετάσχουν όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι εξετάσει2ς θα είναι γραπτές και προφορικές, ενώ θα συνυπολογίζονται για τη βαθμολόγηση των υπαλλήλων και ο “φάκελός” τους.

Όποιος δεν επιτύχει στις εξετάσεις θα απομακρύνεται. Για την απόλυση ωστόσο θα χρειαστεί συνταγματική αναθεώρηση, η οποία πάει για την επόμενη Βουλή, αυτή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Διαβάστε επίσης:
Μέτρα 7 δισ. ζήτησε η τρόικα – Στο στόχαστρο οι μισθοί σε ΔΕΚΟ-Τράπεζες και οι δαπάνες για Υγεία
   Διαδώστε αυτό το άρθρο