Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μέρες Υπατίας στο Λαύριο, μετανάστες αρνούνται να μεταστεγαστούν

Μέρες Υπατίας στο Λαύριο, μετανάστες αρνούνται να μεταστεγαστούν
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.06.2011 | 06:09
Πρώτη δημοσίευση: 31.05.2011 | 21:29

Ο οικισμός προσωρινής διαμονής αιτούντων άσυλο στο Λαύριο είναι έτοιμος αλλά 100 Κούρδοι μετανάστες αρνούνται να αρνούνται να μείνουν εκεί!

Οι μετανάστες μένουν σε κτίριο που έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλο. Ακόμη κι έτσι όμως, αρνούνται να μείνουν στον οικισμό που παρέδωσε ήδη το υπουργείο Υγείας, στο Λαύριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, σε συνάντηση του υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου και του γενικού γραμματέα Πρόνοιας, Γιώργου Κατριβάνου, με εκπροσώπους μεταναστών αιτούντων άσυλο, τον Νοέμβριο, η ηγεσία του υπουργείου είχε δεσμευτεί για τη δημιουργία οικισμού πλησίον του Κέντρου Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Λαυρίου, προκειμένου να μεταστεγασθούν 100 από αυτούς.

Η άμεση ανάγκη για μεταστέγαση των αιτούντων άσυλο προέκυψε από το γεγονός ότι το κτίριο Α', στο οποίο μένουν μέχρι τώρα, έχει κριθεί στατικά ανεπαρκές μετά από αυτοψία που έκαναν τεχνικές υπηρεσίες και πρέπει να εκκενωθεί.

Την Τρίτη, παραδόθηκε ο οικισμός που κατασκευάστηκε από το δήμο Λαυρεωτικής. Την ευθύνη για τη διαχείριση και την καλή λειτουργία του οικισμού θα έχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Το υπουργείο έλαβε υπόψη τα αιτήματα των αιτούντων άσυλο αναφορικά με τη διαμόρφωση του χώρου, π.χ. περιμετρική περίφραξη και ήδη από την περασμένη Πέμπτη είχαν ενημερωθεί οι Κούρδοι μετανάστες ότι άμεσα θα ξεκινούσε η μεταστέγασή τους στους προκατασκευασμένους οικίσκους.

Εκείνοι όμως αρνούνται να εκκενώσουν από το κτίριο στο οποίο μένουν, ακυρώνουν τα όσα έχουν συμφωνήσει με το υπουργείο και θέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποχώρησαν όλοι οι μετανάστες από την Υπατία με προορισμό την Κρήτη

Νίκησαν οι απεργοί πείνας της Υπατίας! - Πέτυχαν νομιμοποίηση με όρους! - Σταματούν και την απεργία πείνας

Ρήμαξαν την Υπατία! - "Φτερά" έκαναν αντίκες

100.000 ευρώ το κόστος νοσηλείας των μεταναστών στην Υπατία - ΛΑΟΣ: Να τα πληρώσουν οι αλληλέγγυοι   Διαδώστε αυτό το άρθρο