Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέσα σε 2 ώρες έπεσαν 2.500 με 3.000 κεραυνοί!

Μέσα σε 2 ώρες έπεσαν 2.500 με 3.000 κεραυνοί!

“Πάρτι” έκανε ο Δίας χθες στον ουρανό κατά την διάρκεια των καταιγίδων που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας. Μέσα σε ένα δίωρο

σημειώθηκε ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα και έπεσαν 2.500 με 3.000 κεραυνοί.

Από σήμερα αναμένεται ύφεση των φαινομένων και «δροσερές» θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 32-33 βαθμούς Κελσίου. Το ίδιο σκηνικό αναμένεται και τις επόμενες 5 ημέρες.

Ιδίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία αλλά και τη Θράκη είχαμε έντονες καταιγίδες με μεγάλη διάρκεια: ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχής για την εποχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ιδιαίτερα έντονες ήταν οι βροχοπτώσεις στη Μονή Βατοπεδίου, όπου κατά το πρώτο 12ωρο της Δευτέρας έπεσαν πάνω από 53 χιλιοστά νερού. Μεγάλα ύψη βροχής για τα καλοκαιρινά δεδομένα καταγράφηκαν επίσης στον Ιμερο Ροδόπης (42 χιλιοστά) και στο Στρατώνι Χαλκιδικής (25 χιλιοστά).

Ρεκόρ βροχόπτωσης τον Ιούλιο

Διπλάσιο αριθμό καταιγίδων σε σχέση με τον μέσο όρο, αλλά και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα επιφύλαξε ο φετινός Ιούλιος, κυρίως στη Βόρεια, Δυτική και Κεντρική Ελλάδα. Ο άστατος καιρός περιελάμβανε μεγάλο όγκο βροχόπτωσης, χαλαζοπτώσεις και μεγάλο αριθμό κεραυνών, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να προκληθούν ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Από τα ακραία φαινόμενα των τελευταίων ημερών, αλλά και όλου του Ιουλίου έχουν καταγραφεί καταστροφές σε καλλιέργειες κυρίως στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να πληγεί η παραγωγή βαμβακιού, ροδακίνων, κερασιών και αχλαδιών.

Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί μέχρι αύριο, ενώ στη συνέχεια της εβδομάδας θα υπάρξει σταθεροποίηση και βελτίωση, τουλάχιστον όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, που θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές και με σποραδική συχνότητα. Οσο για τη θερμοκρασία, αναμένεται να ανεβεί από τις αρχές του Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να ξεπεράσει τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε