Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Μέσω κινητού θα γνωρίζουμε τι ώρα θα έρθει το λεωφορείο…

Μέσω κινητού θα γνωρίζουμε τι ώρα θα έρθει το λεωφορείο…

‘Ενα νέο σύστημα θα πληροφορεί το επιβατικό κοινό για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων και των τρόλει της γραμμής που τους εξυπηρετεί από την στάση που τους ενδιαφέρει.

Επίσης, το σύστημα θα παρέχει πρόσθετες δυνατότητες όπως εκτίμηση της συνολικής διάρκεια του δρομολογίου που επιλέγεται και εύρεση του καλύτερου συνδυασμού μέσων και γραμμών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένο προορισμό.

Η πληροφόρηση των επιβατών θα γίνεται ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης μέσω κινητού τηλεφώνου και διαδικτύου, αλλά και μέσω ενός δικτύου 1000 “έξυπνων” στάσεων, οι οποίες θα εφοδιαστούν με ηλεκτρονικές πινακίδες, στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ.

Προβλέπεται επίσης, η δημιουργία κέντρων ελέγχου απ’ όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.

Την υλοποίηση του ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση των επιβατών και τη διαχείριση του στόλου των αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ, δρομολογεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ο ΟΑΣΑ. Το σχέδιο για την πρόσκληση του διαγωνισμού έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, έως τις 10 Φεβρουαρίου 2011, από το υπουργείο υποδομών, μεταφορών και δικτύων, την ειδική γραμματεία συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και την ειδική γραμματεία ψηφιακού σχεδιασμού του υπουργείου περιφερειακής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε