Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μετά το ρύζι αναζητούν κι άλλα προϊόντα για αισχροκέρδεια

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.03.2012 | 17:39
Πρώτη δημοσίευση: 22.03.2012 | 17:18

Το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διερευνά σειρά υποθέσεων σχετικά με τις λιανικές τιμές ειδών ευρειάς κατανάλωσης.

Η πρώτη υπόθεση που πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης αφορά τo μικτό περιθώριο κέρδους που διαμορφώνεται στην τιμή του ρυζιού και το ενδεχόμενο να συντρέχει λόγος αισχροκέρδειας.

Αυτό προέκυψε από όσα ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Εποπτείας της Αγοράς Γιώργος Στεργίου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και τόνισε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν, πλέον, την απαραίτηση υποδομή για να παρακολουθούν την πορεία των τιμών και πώς αυτές διαμορφώνονται από το χωράφι έως και το ράφι και από τον έλεγχο των στοιχείων προκύπτουν ερωτήματα όπως αυτό για την τιμή του ρυζιού.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το υπουργείο, εδώ και καιρό, έχει αποστείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στοιχεία για διερεύνηση σχετικά με τις τιμές των νωπών προϊόντων. Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του ρυζιού, ο ειδικός γραμματεας σημείωσε ότι από την έρευνα προέκυψε ότι το μέσο μικτό περιθώριο κέρδους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ ήταν υπερδιπλάσιο από αυτό που επικρατεί στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή αλλά και ελληνική αγορά για άλλα προϊόντα που είναι στο 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εισαγγελική έρευνα για αισχροκέρδεια στην πώληση ρυζιού   Διαδώστε αυτό το άρθρο