Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μετά τον Αστακό ο Σκαραμαγκάς; – Την Τετάρτη θα μπούν εκτός απροόπτου οι υπογραφές

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Νέα εμπόδια στην συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με την Abu Dhabi Mar

Παρατείνονται τελικά μέχρι την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου οι διαδικασίες για το κλείσιμο της συμφωνίας (Closing) σχετικά με τη σύμβαση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.

Την πρόταση έκαναν οι δυο πλευρές (ABU DHABI MAR LLC – TKMS/HDW – ENAE), και την έκαναν δεκτή οι υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας ενεργώντας εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η παράταση δόθηκε “λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών που προέκυψαν στην είσπραξη εκ μέρους των ΕΝΑΕ και της HDW των συμβατικά προβλεπόμενων δόσεων, τα ποσά των οποίων κατατέθηκαν εγκαίρως από το ελληνικό Δημόσιο στην Τράπεζα της Ελλάδος”.

Κανονικά η συμφωνία έπρεπε να τεθεί σήμερα σε ισχύ, και η αγωνία έληξε αργά το απόγευμα αφού όπως αποκάλυψε το onalert μέχρι και αργά το μεσημέρι περιμεναν τον Ισκαντάρ Σάφα ή κάποιο εκπρόσωπό του για να υπογράψει τη συμφωνία για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια, αλλά κανείς δεν είχε εμφανιστεί.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Ε. Βενιζέλου την περασμένη Παρασκευή τόσο προς του Γερμανούς της ThyssenKrupp Marine Systems όσο και προς την Abu Dhabi Mar ότι μέχρι σήμερα θα είχαν γίνει όλες οι ενέργειες για να ισχύσει η συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι βασικές παρεμβάσεις που θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί από το Δημόσιο δεν δρομολογήθηκαν.

Την ίδια ώρα ο Αρχηγός του ΠΝ, περιμένει στη Βενετία με τα εισιτήρια στα χέρια για να του πουν αν πρέπει να πετάξει για Κίελο ή όχι. Υποτίθεται ότι αύριο έχει προγραμματιστεί για δεύτερη φορά η ύψωση της ελληνικής σημαίας στον “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ”.

Που κολλάνε όλα; Μάλλον στο γεγονός ότι ενώ το υπουργείο Οικονομικών έχει εγκρίνει 250 εκατομμύρια ευρώ για την πληρωμή της Thyssen Krupp, δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ λόγω προβλημάτων στη φορολογική ενημερότητα των Ναυπηγείων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε