Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Μετά τον ΟΣΕ άγριο “ψαλίδι” και στις συγκοινωνίες

Αποφασισμένοι να κόψουν μπόνουνς και επιδόματα που προκλητικά λάμβαναν πολλά στελέχη των ΔΕΚΟ.

Το μοντέλο που θα εφαρμοστεί για την εξυγίανση του ΟΣΕ θα προχωρήσει και σε άλλες ΔΕΚΟ, με την κυβέρνηση να έχει βάλει στον άμεσο σχεδιασμό τις συγκοινωνίες και να στοχεύει να θέσει πλαφόν στα επιπλέον επιδόματα των εργαζομένων, που φτάνει στο 10% του μισθού τους, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. 

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πως οι επιπλέον αποδοχές, όπως τα επιδόματα και οι υπερωρίες σε ΔΕΚΟ φτάνουν το 25% έως το 40% του μισθού τους και μάλιστα σε ΔΕΚΟ που είναι αντιμέτωπες με τεράστια ελλείμματα.
Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις στελεχών σε ΔΕΚΟ με μισθό 5.500 ευρώ που λαμβάνουν επιδόματα από συμμετοχές στο διοικητικό συμβούλιο ύψους 7.000 ευρώ, κάτι που εκτοξεύει τις μηνιαίες αποδοχές τους στις 12.000 ευρώ.

Όλες αυτές οι περιπτώσεις έχουν μπει στο στόχαστρο του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών και έχει ήδη δοθεί εντολή να ελεχθούν τα ποσά σε μισθοδοσίες και επιδόματα, καθώς παρά τις περικοπές μισθών, δεν αποκλείετια να δόθηκαν περισσότερα χρήματα λόγω αυτών των προκλητικών επιδομάτων.

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές απαντούν πως τα όποια στοιχεία για αυτές τις προκλητικές αμοιβές οφείλονται κυρίως σε υπερωριακή εργασία.

Πέρα όμως από τις ΔΕΚΟ ψαλίδι έρχεται και στον στενό δημόσιο τομέα μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε